Alles begint met een wens

In een auto vol kampeerspullen reden we eind augustus 2006 opnieuw naar Frankrijk, naar een volgende vakantiebestemming.
Ter hoogte van Zwolle hoorde ik naast me: “Ik wil eigenlijk nog even naar de boekwinkel.”
Ik keek hem vragend aan: “Wat voor boek heb je dan nodig?”
“Oh, nou, een managementboek,” kreeg ik als antwoord.
Ik: “Maar je hebt alle managementboeken al in de kast staan!” Ergens geloofde ik het antwoord blijkbaar niet.
Het hoge woord kwam eruit: “Ehm, ik wil eigenlijk wat boeken over adoptie halen.”

Mijn ogen moeten wel zo groot als schoteltjes zijn geweest. Stomverbaasd keek ik voor me uit. De dag daarvoor had ik op internet gezocht naar informatie over adoptie. Dit was vast een teken. We lieten Zwolle en de boekhandel voor wat het was en reden door naar de Duitse grens.

Mijn wens om moeder te worden had ik eigenlijk opgegeven. Althans, dat dacht ik. Blijkbaar smeulde er ergens van binnen toch nog een vuurtje. Was er nog steeds een brandend verlangen. Dat je op bijna magische wijze een wens op je kunt laten afkomen, daarvan had ik nog geen idee. Natuurlijk komt er meer bij kijken dan dat je alleen maar even je wens uitspreekt, en de rest dan vanzelf gebeurt. Inmiddels heb ik ondervonden wat wel van invloed is: wat je denkt, wat je zegt en, nog belangrijker, wat je doet.

We zijn niet van die vakantie-jakkeraars. Zo aan het einde van de middag vinden we het meestal wel welletjes en zoeken we dan bij voorkeur een pittoresk dorpje in de buurt van de snelweg op voor een tussenstop. Deze keer werd het Baden-Baden. Nog nooit van gehoord, maar de naam deed zijn eer aan. Het bleek een al heel lang een prachtig kuuroord te zijn met vele thermaalbaden.

Wat zijn wensen eigenlijk? Het zijn eigenlijk hersenschimmen. Wensen zijn visualisaties, beelden die in één keer door je heen schieten. Verbeeldingskracht, wordt het ook wel genoemd. Om wensen in vervulling te laten gaan, moet je eerst een heel duidelijk onderscheid maken tussen een kortstondige wens en een echte hartenwens. Streven naar de vervulling van een hartenwens is anders dan naar die van een vluchtige, oppervlakkige wens. Die laatste kun je beter maar zo snel mogelijk loslaten.

Wat is het verschil tussen een oppervlakkige wens en een hartenwens?

De oppervlakkige wens:

  • De voldoening is van korte duur.
  • Er verandert weinig aan je leven als de wens in vervulling gaat.
  • De wens vervult een andere behoefte. Eigenlijk is het een dekmantel voor diepere verlangens.
  • Om je wens in vervulling te laten gaan, ben je afhankelijk van geluk of toeval.

Waaraan herken je een hartenwens?

  • Je streeft actief naar de vervulling van de wens.
  • Als je wens in vervulling gaat, verandert je leven.
  • De wens maakt je telkens enthousiast. Niet alleen in je hoofd, maar vooral ook in je buik.
  • Door de wens in vervulling te laten gaan, ontwikkel je jezelf op verschillende vlakken. Bijvoorbeeld in creativiteit, verbondenheid met anderen, kennis, geduld, concentratie of medeleven.
  • Door te streven naar je hartenwens krijg je een positief gevoel en meer energie.
  • Niets kan je tegenhouden om je verlangens na te streven.

(Uit: De wijsheid van de witte wolf)

Nadat we hadden ingecheckt bij een eenvoudig, comfortabel hotelletje, liepen we tegen een restaurant aan met een terras dat uitkeek op een kinderspeeltuin. Middenin die speeltuin lag een enorme stalen bal. Kinderen van allerlei kleuren en nationaliteiten speelden er met elkaar. Het was een fascinerend schouwspel. Je moest elkaar helpen om op de bal te kunnen komen. Het was niet eenvoudig om erop te klimmen, dat had ik zelf ook even ondervonden. We keken elkaar diep in de ogen, woorden waren niet eens nodig. ‘Alea iacta est’, de teerling was geworpen. De keuze om te adopteren was genomen. Die hele vakantie was ik van slag. Het liefst keerde ik eigenlijk meteen de auto om, om de adoptierompslomp op te starten.

Een aantal jaar later zijn we met onze dochter teruggegaan om de bal en de plek te bedanken.

 

Voor de geïnteresseerden

Heb je net als ik een brandend verlangen?  Wil je een weekend de tijd nemen om vorm te geven aan jouw ‘hartenwens’. De eerste stap op weg naar jouw ‘hartsdoelen’. Zoek je een manier om jouw kleine of grote dromen of wensen om te zetten in daden?

Dit bezinningsweekend is bedoeld om stil te staan bij keuzes en de eerste kleine stap in de juiste richting te zetten. We maken allemaal dagelijks tal van keuzes, zowel bewust als onbewust. Voor het maken van sommige keuzes of het uitvoeren van plannen is aandachtig stilstaan nodig. Oftewel, om te “Bezinnen en dan beginnen”.

Voel je er wat voor om je te omringen met gelijkgestemde reisgenoten? Samen met Lilian Bults van mens & organisatie organiseer ik dit bezinningsweekend “Bezinnen en dan beginnen”. Dit doen we in het weekend van 1 tot 3 november a.s., op een mooie plek in Twente genaamd Erve Deperman te Reutum. Meer informatie en vragen? Bel dan met Lilian Bults (06-81220443) of Irene Vos (06-81472001) Of stuur een e-mail aan Lilian Bults of Irene Vos.

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.