Gratis online Challenge van 'Rugklacht naar Rugkracht'

Gratis online challenge “Van rugklacht naar rugkracht!”

Rugklacht naar Rugkracht

Bestel

 

Als je meedoet betekent dit voor jou:

 • Dat je 6 dagen lang oefeningen ontvangt om je wervelkolom te versoepelen;
 • In de vorm van 6 kort filmpjes ontvang je yoga-oefeningen;
 • Met uitleg en achtergrondinformatie;
 • Elke les bestaat uit een korte oefening van ongeveer 5 tot 15 minuten;
 • Op een stoel voer je simpele oefeningen uit waarmee je de wervelkolom versoepelt;
 • Tegelijkertijd leer je ook welke bewegingen de wervelkolom kan maken;
 • Je leert welke veelvoorkomende voorkeurshoudingen de rug belasten (waardoor klachten kunnen ontstaan);
 • Je leert wat het verschil is tussen corsetspieren en houdingsspieren.
 • Verder kun je gebruikmaken van online ondersteuning via de besloten Facebookgroep.

De deelnemers van de online challenge “Van rugklacht naar rugkracht!” waren ook enthousiast:

 • “Dank voor de challenge! Ook de filmpjes met uitleg zijn super!”
 • “Irene, het waren duidelijke lessen. Proeft naar meer.. Ik vond ook de bijgevoegde artikelen verhelderend.”
 • “Ik geef wekelijks met succes yogalessen voor de rug. Gewoon met mijn yoga-ervaring en op gevoel. Deze cursus geeft mij wat onderbouwing. Fijn dat ik straks je cursus mag volgen.”
 • “Heerlijke oefening “hol en bol”. Ik ken hem staand en vooroverbuigend en gebruik hem veel na mijn spinning- of kracht/cardiolessen. Deze op de stoel is een mooie variant en voelt fijn!”
 • “De kracht zit in de eenvoud van de oefeningen. Ik vind het zo knap hoe jij dat stap voor stap kunt beschrijven met daarbij waar je in je lijf wat kunt ervaren. Het geheim zit uiteindelijk in de actie en omdat het zo ‘simpel’ is, vind ik het makkelijker om het ook daadwerkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Ik let nu goed op mijn zithouding en ik hoop dat het een automatisme wordt.”
 • “Fijne oefeningen, ik kijk uit naar de workshop. Ik hoop dat ik met Critical Alignment Yoga de klachten in mijn schouder kan oplossen.”
 • Dankjewel Irene voor het beschikbaar maken van deze video’s! Ik heb er heel veel aan gehad. Jaren geleden al wat aan yoga gedaan maar dat laten verwateren….. en vorige week ging ik door mijn rug terwijl ik juist nu hard moet werken (zorg). Gelukkig geen uitstraling en door een goede combi van niet belasten, wel bewegen en jouw video’s die mij weer op het goede spoor zette, en vooral de achtergrond info gaven sta ik weer aan de (kraam-)bedden.Alle goeds,
 • Een hele poos geleden heb ik meegedaan met challenge van rugklacht naar rugkracht. Nu begin ik weer klachten te krijgen en had gehoopt dat ik nog toegang had tot deze video’s maar helaas… Is het mogelijk om hier weer toegang tot te krijgen? Het heeft mij destijds erg geholpen. Mijn antwoord; ‘Ja zeker kan dat! Bestel deze gratis challenge van Rugklacht naar Rugkracht gerust nog een keer in mijn webshop!’


Ik wil graag zoveel mogelijk mensen de bijzondere effecten van Critical Alignment Yoga laten ervaren.
Help je mee door deze lessen voor het versoepelen van de wervelkolom te delen?

Deel dan op enthousiaste wijze deze online challenge “Van rugklacht naar rugkrachtop Facebook, Instragram etc!

Ik ben je heel dankbaar als je deze online yogalessen wilt delen, zodat we samen met meerdere mensen deze yogalessen voor het versoepelen van de wervelkolom kunnen gaan volgen. Via de volgende links kom je meer te weten over de stramme onderrug, de kromme bovenrug en welke invloed deze hebben op de beweging van je armen en benen. Je wordt je bewust van je lichaamshouding, en de stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt.

Over Irene Vos

 

Mijn naam is Irene Vos. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter. Ik ben een yogadocent die zich gespecialiseerd heeft in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Dit zijn therapeutische yogavormen. De yoga-oefeningen die je leert zijn ook geheel zelf (thuis) te oefenen. Ik geef wekelijks 8 yogalessen in mijn yogastudio in Ommen. Daarnaast geef ik nog een aantal individuele lessen in de week.

Critical Alignment Yoga en Therapie is geschikt voor iedereen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi, maar vooral ook voor mensen met rugklachten, nek- en schouderklachten, blessures of na een operatie, gewrichtsproblemen etc.

Als je hiermee in aanraking komt, betekent dit dat je leert omgaan met jezelf. Dat je je eigen grenzen leert kennen en deze grenzen ook weer stap voor stap kunt gaan verleggen. Dat je gaat ervaren hoe je weer licht en vrij kunt bewegen. Want de stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt. Daarnaast krijgt je meer rust. Niet alleen in je hoofd, maar ook in het dagelijks leven. Je zult al snel merken dat je aardiger wordt voor jezelf, en ook voor anderen. Je komt weer in balans. Je zult de meerwaarde van het vrijer bewegen in je dagelijkse bezigheden ervaren, zodat je dit nog beter voelt in je eigen lichaam. Dit heeft positieve uitwerkingen in je privéleven en in je yogapractice. De yogales begint eigenlijk als je van je mat afstapt en alles wat je geleerd hebt in je dagelijks leven gaat toepassen.

Bestel gratis

Mijn droom

Het was eind 2010, ik was aan het einde van mijn 4-jarige yogaopleiding en zocht een stage-adres. Na diverse pogingen en afwijzingen ben ik Yoga Ommen begonnen. Thuis hadden we een grote kamer met eigen opgang waar we niet zoveel mee deden. Het was een logeer-, strijk- en wasruimte. Eigenlijk een soort groot rommelhok. Verhuisdozen die nog nooit waren uitgepakt stonden tegen de muur. Begin maart 2011, op internationale vrouwendag, stond er een bord in de plaatselijk bibliotheek: “Noteer hier je talenten”. Ik noteerde: “Yogadocent in opleiding zoekt oefencursisten”. Nietsvermoedend ging ik weer naar huis. De dagen erna ging de telefoon en moest ik wel. We zijn met 2 groepjes tussen de verhuisdozen in begonnen. Ik weet nog dat ik dat heel spannend en eng vond. Maar na verloop van tijd kwamen er steeds meer yogalesgroepen bij. Een groot aantal mensen die bij mij yogales volgen, hebben in mindere of meerdere mate (fysieke) klachten.

Yoga deelnemers met klachten

Om mij te verdiepen in therapeutische yoga heb ik toen een aantal boeken over dit onderwerp besteld, waaronder het flinke boek van Gert van Leeuwen. In eerste instantie was mijn reactie: ‘Oh nee, vreselijk zo’n dik boek, daar heb ik helemaal geen zin in.’ Ik had het eerst maar weggelegd. Totdat ik op een gegeven moment toch het boek weer ter hand nam en erin begon te bladeren. Er stonden tekeningen in met stripjes en rolletjes, boogjes en een hoofdstandbankje. Ik snapte er aanvankelijk nog niet zoveel van. Met deze hulpmiddelen was ik niet bekend.

Maar zijn manier van schrijven was zo invoelend en makkelijk leesbaar dat mijn interesse en nieuwsgierigheid toch waren geprikkeld. Toen er in de nieuwsbrief van de Vereniging Yogadocenten Nederland een aankondiging van de bijscholing voor yogadocenten Critical Alignment Basis verscheen heb ik geen moment getwijfeld. Zo zat ik januari 2014 in Amsterdam met nog een 16-tal andere yogadocenten in de prachtige studio aan de Blankenstraat 166. Vrijwel meteen wist ik dat ik opnieuw thuis was gekomen.

Bestel

Bewegen vanuit ontspanning, niet vanuit wilskracht

De Yogaopleiding Hara en Critical Alignment Yoga hebben beiden gemeen dat ze yogadocenten opleiden op basis van zelfonderzoek en het leren bewegen vanuit ontspanning i.p.v. uit wilskracht. Alles begint met zelfonderzoek: pas als je onderzoekt waar spanning ontstaat kan de spanning zich ontladen. ‘Waar ligt de diepere oorzaak van die spanning?’ Critical Alignment Yoga werkt met hulpmiddelen zoals het bankje om de hoofdstand mee te oefenen, een boogje dat je bij de achteroverbuigingen gebruikt en een strip. Tijdens de yogahoudingen kan het lichaam hierdoor optimaal blijven ontspannen, waardoor je in de houding kunt blijven, in dieper gelegen spierlagen terecht komt en blokkades in de verbindingsketens zich oplossen.

De stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt.

Ik kan goed overbrengen wat er in het lichaam te voelen is. Mijn kennis van anatomie en fysiologie is goed door mijn medische achtergrond. Door mijn werk als verpleegkundige heb ik mensen al letterlijk en figuurlijk ‘in handen’ gehad. Het weer in contact komen met je lichaam: de verbinding tussen lichaam en geest herstellen waardoor het zelfhelend vermogen weer mogelijk wordt, met als resultaat jezelf weer te kunnen gaan ervaren, ook met de daarbij horende ongemakken. De houdingen zijn bedoeld als hulpmiddel, niet als doel op zich. Ze zijn bedoeld om je te laten voelen waar de spanning in je lichaam is opgeslagen, en om deze spanning met behulp van de adem, zwaartekracht en lichaamsgewicht stapje voor stapje op te lossen.

Therapeutische yogavormen

Met behulp van Critical Alignment Yoga & Therapie en Restorative Yoga bevorder je dit proces.
Het zijn twee yogavormen die de afgelopen tijd steeds meer in bekendheid geraken. Niet afhankelijk worden van een therapeut of yogadocent, maar er zelf mee aan de slag gaan. Zelf verantwoordelijkheid nemen om je eigen gezondheid en welbevinden te bevorderen. Je op weg helpen doe ik graag! Dat kan in een wekelijkse groepsles, individuele yogales, workshops als gastdocent op locatie en online met het Online Critical Alignment Yoga Programma.

Kortom: doe mee!

Bestel Rugklacht naar Rugkracht

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.