Welkom bij YogaOmmen

Online Yoga

De online lessen bestaan uit een serie van 10 uitgebreide video-lessen die je thuis (of waar je maar wilt) kunt volgen. Op je computer, op je telefoon, of je tablet.

De eerste 5 yogalessen zijn gericht op de onderrug, dan gaan we 4 lessen doen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in les 10 krijg je de hele serie voor zowel de onderrug en de bovenrug. De eerste 9 lessen hebben een tijdsduur van 30 minuten en de laatste les duurt 1 uur.

Het programma is onbeperkt geldig en je kan het zo vaak en zoveel je maar wilt oefenen. Voor de meeste CAY materialen geef ik een alternatief. Alleen de strip kan ik niet vervangen. Deze raad ik ten zeerste aan om aan te schaffen als je optimaal gebruik wil maken van de OCAYP. Je krijgt geen spijt van je aanschaf!

Het programma staat en dit zijn de eerste reacties op de #OCAYP:

 • Ik kreeg de kans om al een kijkje te nemen bij het online CAY progamma. Wat ziet het er duidelijk uit, goede uitleg, theorie en heel veel video’s. Hier is veel aandacht en tijd aan besteed. Mocht iemand nog twijfelen om mee te doen, het is het geld meer dan waard. Irene, veel succes!
 • Wat ziet het er mooi uit. Wat een energie, tijd en liefde hier ingestopt. Ik ben er blij mee!
 • Ik heb meteen de eerst les gekeken en gedaan. Duidelijke uitleg en fijne oefening.
 • Ik vind Irene een zeer fijne yoga docente, ze besteed zeer veel aandacht het correct overbrengen en daarnaast is zij ook erg begaan mijn haar yoga-leerlingen, je kan haar te allen tijde vragen stellen en deze beantwoord ze dan ook altijd heel erg fijn. Zo had ik een aantal weken terug door de nodige stress totaal geen yoga “mind-set” en kon mij dan ook zeer moeilijk concentreren, Irene begreep dat volkomen en dat vond ik echt super prettig.
 • Verder vind ik de materiaalkeuze ook zeer handig, je kunt namelijk zowel gebruik maken van echte yoga-gear of gewoon de spullen die je zelf voorhanden hebt.

De challenge deelnemers  van ‘ Rugklacht naar Rugkracht’, waren ook enthousiast

 • Dank voor de challenge! Ook de filmpjes met uitleg zijn super!
 • Irene het waren duidelijke lessen. Proeft naar meer.. ik vond ook de bijgevoegde artikelen verhelderend.
  Ik geef wekelijks met succes yogalessen voor de rug. Gewoon met mijn yoga-ervaring en op gevoel. Deze cursus geeft mij wat onderbouwing. Fijn dat ik straks je cursus mag volgen
 • Heerlijke oefening “hol en bol”. Ik ken hem staand en voorover buigend gebruik hem veel na mijn spinning of kracht/cardio lessen. Deze op de stoel is een mooie variant en voelt fijn!
 • De kracht zit in de eenvoud van de oefeningen. Ik vind het zo knap hoe jij dat stap-voor-stap kunt beschrijven, Irene Vos, met daarbij waar je in je lijf wat kunt ervaren. Het geheim zit uiteindelijk in de actie en omdat het zo ‘simpel’ is, vind ik het makkelijker om het ook daadwerkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Ik let nu goed op mijn zithouding en ik hoop dat het een automatisme wordt.
 • Fijne oefeningen, ik kijk uit naar de workshop. Ik hoop dat ik met cay de klachten in mijn schouder kan oplossen.

De lessen zijn basis CAY-yogalessen waarin je grondbeginselen krijgt uitgelegd. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen met (rug)klachten. Veel nek- en schouderklachten ontstaan vaak door een stijve en kromme bovenrug.  Je wordt bewust van je lichaamshouding en je leert de oefeningen toe te passen in je dagelijks leven.

Eigenlijk is Critical Alignment Yoga geschikt voor iedereen die (weer) licht en vrij wil bewegen. In de Critical Alignment gebruiken we hulpmiddelen om spanning op te lossen die diep opgeslagen is in het lichaam of waar je niet zo gemakkelijk bij kan komen. Bijvoorbeeld tussen de schouderbladen.

Vul het formulier in en ik stuur je meteen en  geheel vrijblijvend een introductie video met een voorbeelden van critical alignment yoga.

Voor wie zijn de online lessen bedoeld?

De lessen zijn ontwikkeld voor mensen met verschillende behoeften in allerlei situaties:

 • Je bent geïnteresseerd in yoga maar je wilt oefenen wanneer jou dit uitkomt,
 • of je bent fysiek niet instaat om naar een yoga studio te gaan om yogalessen te ontvangen omdat je te ziek, vermoeid of andere klachten hebt die jou beperken,
 • of je hebt klachten die je door zelfonderzoek en oefeningen zelf kunt gaan oplossen,
 • of je doet al yoga bij Yoga Ommen of een andere yogastudio, maar je wilt er intensiever -op momenten dat het jou uitkomt- mee bezig
 • er is geen yogastudio in de buurt die Critical Alignment geeft en je bent toch heel benieuwd wat Critical Alignment voor jou kan betekenen!

Wat is yoga met een sterke therapeutische component?

Ik ben een yogadocent die zich gespecialiseerd heeft in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Deze yogavormen van zijn therapeutische yogavormen.De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en kan je ook goed thuis zelf toepassen. Yoga is zelf onderzoek en d.m.v. de yogahoudingen ga je voelen waar de spanning opgeslagen is in jouw lichaam. Hoe voel je dat? Weerstand, stug, taai gevoel, pijn zijn allemaal signalen van je lichaam. Deze signalen negeren we vaak en pas er klachten ontstaan, dan gaan we eindelijk luisteren naar ons lichaam. Ik leer je dit door vanuit ontspanning het lichaam en geest weer met elkaar te verbinden. In het online programma gebruik ik videolessen, audio en het boek van Gert van Leeuwen waar de oefeningen heel goed in beschreven staan.

Critical Alignment Yoga en Therapie is geschikt voor iedereen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi. Maar is ook uitermate geschikt voor mensen met rugklachten, nek en schouderklachten, blessures of na een operatie, gewrichtsproblemen etc.

Als je hiermee in aanraking komt, betekent dit dat je leert omgaan met jezelf, dat je je eigen grenzen leert kennen en ook weer stap voor stap kunt gaan verleggen. Dat je weer gaat ervaren hoe je weer je licht en vrij kan bewegen. Want de stand van je lichaam bepaalt hoe je je voelt.

Daarnaast krijgt je meer rust. Niet alleen in je hoofd, ook in het dagelijks leven. Je merkt dat je aardiger bent voor jezelf en ook voor anderen. Je komt weer in balans. Je zult de meerwaarde van het vrijer bewegen en ruimte ervaren in je dagelijkse bezigheden zodat je dit nog beter  voelt in je eigen lichaam. Dit heeft positieve uitwerkingen in je privé leven en in je yoga practice. De yogales begint eigenlijk als je van je mat afstapt en gaat toepassen in je dagelijks leven.

Bestel je Online Critical Alignment Yoga Programma via de webwinkel

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.