Welkom bij YogaOmmen

In Ommen, het groene hart van Overijssel, kun je in een prettige sfeer terecht voor yoga. Kom eens langs en ervaar hoe je hier met yoga bezig kan zijn.

Online Yoga

In voorbereiding: Online Critical Alignment Yoga

De voorbereidingen voor de Online Yoga Les zijn in volle gang!

De online lessen bestaan uit een serie van 10 uitgebreide video-lessen die je thuis (of waar je maar wilt) kunt volgen. Op je computer, op je telefoon, of je tablet.

De eerst 5 yogalessen zijn gericht op de onderrug, dan gaan we 4 lessen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in les 10 een hele serie voor zowel de onderrug en de bovenrug.

De lessen zijn basis CAY-yogalessen waarin je tevens de basis principes krijgt uitgelegd. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen met (rug)klachten. Veel nek- en schouderklachten ontstaan vaak de een stijve en kromme bovenrug.  Je wordt bewust van je lichaamshouding en je leert de oefeningen toe te passen in je dagelijks leven.

 

Eigenlijk is Critical Alignment Yoga geschikt voor iedereen die (weer) licht en vrij wil bewegen. In de Critical Alignment gebruiken we hulpmiddelen op spanning op te lossen die diep opgeslagen is in het lichaam of waar je niet zo gemakkelijk bij kan komen. Bijvoorbeeld tussen de schouderbladen.

 

Hieronder vind je alvast wat meer informatie, en wil je op de hoogte blijven? Vul dan het formulier, geheel vrijblijvend, in.

Voor wie zijn de online lessen bedoeld?

De lessen zijn ontwikkeld voor mensen met verschillende behoeften in allerlei situaties:

  • Je bent geïnteresseerd in yoga maar je wilt oefenen wanneer jou dit uitkomt,
  • of je bent fysiek niet instaat om naar een yoga studio te gaan om yogalessen te ontvangen omdat je te ziek, vermoeid of andere klachten hebt die jou beperken,
  • of je hebt klachten die je door zelfonderzoek en oefeningen zelf kunt gaan oplossen,
  • of je doet al yoga bij Yoga Ommen of een andere yogastudio, maar je wilt er intensiever -op momenten dat het jou uitkomt- mee bezig
  • er is geen yogastudio in de buurt die Critical Alignment geeft en je bent toch heel benieuwd wat Critical Alignment voor jou kan betekenen!

Dan is deze Online Critical Alignment Yoga en Therapie les geschikte keuze voor jou. Vul het formulier in en ik stuur je meteen een introductie video met een voorbeelden van critical alignment yoga. Zodra de serie gereed is (begin 2018) dan stuur ik je een email met daarin de mogelijkheden om mee te doen.


Wat is yoga met een sterke therapeutische component?

Ik ben een yogadocent die zich gespecialiseerd heeft in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Deze yogavormen van zijn therapeutische yogavormen. De yoga-oefeningen die je leert zijn ook heel zelf (thuis) te gaan oefenen. Yoga is zelf onderzoek en d.m.v. de yogahoudingen ga je voelen waar de spanning is opgeslagen is in jouw lichaam. Hoe voel je dat? Weerstand, stug, taai gevoel, pijn zijn allemaal signalen van je lichaam. Deze signalen negeren we vaak en pas er klachten gaan ontstaan dan gaan we eindelijk luisteren naar ons lichaam. Ik leer je dit door vanuit ontspanning het lichaam en geest weer met elkaar te verbinden. In het online programma gebruik ik videolessen, audio lessen en  het boek van Gert van Leeuwen waar de oefeningen heel goed in beschreven staan.

Critical Alignment Yoga en Therapie is geschikt voor iedereen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi. Maar is ook uitermate geschikt voor mensen met rugklachten, nek en schouderklachten, blessures of na een operatie, gewrichtsproblemen etc.

Als je hiermee in aanraking komt, betekent dit dat je leert omgaan met jezelf, dat je je eigen grenzen leer kennen en ook weer stap voor stap kunt gaan verleggen. Dat je weer gaat ervaren hoe je weer je licht en vrij kan bewegen. Want de stand van je lichaam bepaalt hoe je je voelt. Daarnaast krijgt je meer rust. Niet alleen in je hoofd, ook in het dagelijks leven. Dat je aardiger bent voor jezelf en ook voor anderen. Je komt weer in balans. Je zult de meerwaarde van het vrijer bewegen en ruimte ervaren in je dagelijkse bezigheden zodat je dit nog beter  voelt in je eigen lichaam. Dit heeft positieve uitwerkingen in je privé leven en in je yoga practice. De yogales begint eigenlijk als je van je mat afstapt en gaat toepassen in je dagelijks leven.

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.