Over Irene

Mijn naam is Irene Vos en naast mijn baan als Jeugdverpleegkundige ben ik gediplomeerd yoga docent en oprichter van Yoga Ommen. In 2002 ben ik aanraking gekomen met yoga. Mijn enthousiasme voor yoga is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Bij Yogaopleidinghara heb ik de vier jarige docentenopleiding in Groningen gevolgd.

Bij Helen Purperhart heb ik de Kinderyoga docentenopleiding en bij Sonya Sumar ‘Yoga for the special child‘ gevolgd.

Omdat ik veel mensen in de yogalessen tegen kom met diverse fysieke en ook mentale klachten ben ik in januari 2014 de bijscholing voor yogadocenten Critical Alignment Yoga Basis bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook buiten de yogales weer als ontspannen en licht kunt ervaren. De bijscholing Critical Alignment Lesgeven heb ik februari afgerond en in november 2015  de Therapie Opleiding. December 2017 heb ik bij Paul Braaksma de bijscholing Manuele correcties gevolgd.  Bij Lizzie Lasater heb ik in september 2016 heb ik de Teacher Training Finding Silicene Restorative Yoga Level 1 en maart 2018 Sharing Silence Level 2 gevolgd.

Naast mijn yogapraktijk ben ik al lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg als (jeugd)verpleegkundige en pas de opgedane ervaring en kennis toe in mijn yogalessen.

Mijn uitgangspunten;

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met anderen. In mijn lessen besteed ik aandacht aan het voelen en ervaren van de adem, ontspanning en bewustwording van wat het lichaam verteld. Een prettige sfeer en persoonlijke betrokkenheid zijn voor mij een basisvoorwaarde.

De leeftijden van de deelnemers zijn per groep zeer uiteenlopend. De duur van de yogalessen zijn 75 minuten. Ze worden altijd afgesloten met een eindontspanning.

Binnen de yogalessen staat het volgende centraal:

  • In de yogales wordt aandacht besteed voor het uitvoeren van yoga houdingen met respect voor de eigen grenzen,
  • het gaat om het ervaren van de houdingen en de ontspannende werking waardoor het denken kalmeert,
  • het vinden van balans en evenwicht,
  • de adem volgen in rust en in bewegingen en vervolgens gebruiken als ondersteuning, zelfregulatie en ontspanning.

 

 

IMG_2733

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.