Hatha Yoga

Hatha Yoga is een kalme vorm van yoga met aandacht voor lichaamsbewustzijn en diepe ontspanning. Naast de houdingen zijn ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen onderdeel van de les.

De essentie van klassieke Hatha Yoga is dat deze vorm van yoga meer werkt als een holistische aanpak op het menselijk lichaam. Bij Hatha Yoga ligt de focus op het verbeteren van de lichaamsfuncties door het stimuleren van de interne organen, de belangrijkste klieren in het lichaam, de spijsvertering, het rechtzetten van de wervelkolom en het in balans brengen van het centrale zenuw stelsel en het verbeteren en optimaliseren van de algehele conditie.

Tijdens de lessen wordt veel aandacht besteed aan het correct uitvoeren van de houdingen, effectief leren ademhalen en het volledig leren ontspannen van lichaam en geest. Door alles met aandacht uit te voeren leer je in het moment te zijn en veranderingen op te merken. De lesopbouw is rustig maar de houdingen kunnen intensief zijn. De les is erop gericht op het soepel maken en houden van lichaam en geest. De les wordt afgesloten met een eindontspanning waarbij het lichaam de tijd krijgt om de oefeningen te verwerken waardoor het lichaam kan herstellen en helen.

Geke de lange KindertherapeutErvaring cursist; Yoga…..’ dat is niets voor mij’ , heb ik altijd geroepen.
Maar wist ik eigenlijk wel yoga inhoudt?
Nee dus, mijn beeld klopte niet want nu ik op yoga zit zeg ik: ‘ ik had het jaren eerder moeten doen’.
Het is heerlijk om je bewust te worden van je lijf. De buik- en rugspieren en houding aandacht te geven.
Het lichaam wordt in het dagelijks leven zo belast waardoor klachten op de loer liggen.
Yoga wordt gegeven onder deskundige leiding van Irene, zij maakt voor mij heel goed de vertaalslag naar dagelijkse bewegingspatronen waardoor ik letterlijk en figuurlijk steviger in het leven sta (Geke de Lange).

Ervaring van cursist; Hatha yoga van Irene leert me energie en ontspanning te voelen in lichaam en geest. Al vanaf het begin, circa 10 jaar geleden. Het is een cadeautje voor voor mezelf (Renee Apon).

 

 

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.