Yoga is een kadootje voor jezelf of om weg te geven…

Cadeau Tip

Moederdag valt dit jaar op 14 mei. Yoga is een kadootje voor jezelf of om weg te geven. Wil je je moeder (mag uiteraard ook iemand anders zijn) verwennen met een yogales(sen) dan kan dit met een cadeaubon van Yoga Ommen.

Yoga is een kadootje voor jezelf. Het is in contact zijn met je lichaam en je geest, met als doel de geest verstillen zodat het mogelijk wordt om te ervaren wat het lichaam verteld. De yogahoudingen zijn een hulpmiddel om het lichaamsbewustzijn te vergroten. Yogahoudingen worden ook wel Asana’s genoemd. Het gaat er daarbij niet om de houdingen zo goed en zo esthetisch mogelijk te kunnen uitvoeren. Maar om in contact te komen met jezelf en het zelf helend vermogen van je lichaam te stimuleren.

Elke yogahouding heeft een Yin en Yang element en de verhouding tussen die twee wordt bepaald door de zwaartekracht. Lichaamspieren worden geactiveerd doordat ze tegen de zwaartekracht in bewegen. Bijvoorbeeld hoe hoger je het been optilt, hoe meer kracht er nodig is. Meer kracht is Yang. Door inspanning volgt er ontspanning een soort ontlading en dat is Yin. Om in balans te blijven in een houding die veel kracht vergt is een zekere mate van ontspanning nodig. In elke yogasessie zijn de twee elementen van Yin en Yang nodig.

it is nice to meet your self with yogaIn yoga gaat het er dus om de energieën te harmoniseren en aandacht te schenken aan jezelf. It is nice to meet yourself!

Yoga Cadeaubon is leuk om weg te geven! Bestellen kan via de webwinkel.

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.