YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

YogaCamp2020 docententeam

YogaCamp2020 docententeam

Tijdens YogaCamp2020 verzorgen yogadocent Cecilia Huisman en initiatiefnemer en organisator van YogaCamp2020 Irene Vos samen 2 weken lang elke dag yogales op de natuurcamping de Lemeler Esch. Holy Basil zorgt daarbij voor de gezonde vegetarische catering.

Irene Vos,YogaCamp2020 docent en organisator, stelt zich voor:

Mijn naam is Irene Vos en ik ben sinds 1 september 2018 fulltime yogadocent. Aanvankelijk was ik verpleegkundige en runde ik Yoga Ommen naast mijn baan. Ik kwam in 20o2 in aanraking met yoga, en mijn enthousiasme is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Bij Yogaopleiding Hara heb ik de vierjarige docentenopleiding in Groningen gevolgd.

Omdat ik in de yogalessen veel mensen met diverse fysieke en ook mentale klachten tegenkom, startte ik in januari 2014 met de bijscholing Critical Alignment Yoga Basis voor yogadocenten, bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is dat je je lichaam, ook buiten de yogales, weer als ontspannen en licht kunt ervaren. De bijscholing Critical Alignment Lesgeven rondde ik datzelfde jaar in februari af en in november 2015 volgde de Therapie Opleiding. In december 2017 heb ik bij Paul Braaksma de bijscholing Manuele correcties gevolgd. Ook deed ik bij Lizzie Lasater in september 2016 de Teacher Training Finding Silicene Restorative Yoga Level 1 en maart 2018 Sharing Silence Level 2 en oktober 2018 heb ik een workshop yogatherapie van Gernot Hubert gevolgd.

Naast mijn yogapraktijk ben ik al lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg als verpleegkundige. De ervaring en kennis die ik hierin opdeed pas ik ook toe in mijn yogalessen. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. In mijn lessen besteed ik aandacht aan het voelen en ervaren van de adem, en aan de ontspanning en bewustwording van je lichaam.

 

YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

 

Cecilia Huisman, docent YogaCamp2019, stelt zich voor:

Cecilia Huisman woont in Schiedam en heeft daar haar yogastudio Integrale Yoga Schiedam. Ze verblijft geregeld in haar tweede (vakantie)huis aan de Steile Oever in Ommen. Daar geniet ze van de natuur en de rust.

Haar motto is: “Er is een dans die eeuwig duurt; dat is de dans van de verandering.”

“Ik had het gevoel thuis te komen na een lange weg van intensief het lichaam gebruiken. Na het volgen van de yoga-opleiding werd mij duidelijk hoe ik veel meer gebruik kan maken van de kracht van de adem om mijn lichaam te bewegen en tegelijkertijd tot ontspanning en stilte te komen.”

Vanwege mijn medische achtergrond ontstond al snel de belangstelling om yoga ook toe te passen bij patiënten.

Cecilia is inmiddels gecertificeerd docent H-yoga en werkt sinds januari 2010 met (ex)kankerpatiënten.

Yoga-specialisme: Hatha yoga, DRU yoga, Critical Alignment, Zwangerschapsyoga, Yin yoga, yoga bij kanker.

 

Kijk op het actuele lesrooster.
Buiten-Yoga Partner

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.