YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

YogaCamp2019 docententeam

YogaCamp2019 docententeam

Tijdens YogaCamp2019 verzorgen yogadocenten uit diverse stromingen de lessen. Initiatiefnemer en organisator van YogaCamp2019 Irene Vos geeft samen met haar docententeam 2 weken lang elke dag yogales op de natuurcamping de Lemeler Esch samen met Holy Basil voor de gezonde vegetarische catering.

Irene Vos,YogaCamp2019 docent en organisator, stelt zich voor:

Mijn naam is Irene Vos en ik ben sinds 1 september 2018 fulltime yogadocent. Aanvankelijk was ik verpleegkundige en deed Yoga Ommen naast mijn baan. In 2002 kwam ik in aanraking met yoga, en mijn enthousiasme is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Bij Yogaopleidinghara heb ik de vierjarige docentenopleiding in Groningen gevolgd.

Omdat ik in de yogalessen veel mensen met diverse fysieke en ook mentale klachten tegenkom begon ik in januari 2014 met de bijscholing Critical Alignment Yoga Basis voor yogadocenten, bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is dat je je lichaam, ook buiten de yogales, weer als ontspannen en licht kunt ervaren. De bijscholing Critical Alignment Lesgeven rondde ik datzelfde jaar in februari af en in november 2015 volgde de Therapie Opleiding. In december 2017 heb ik bij Paul Braaksma de bijscholing Manuele correcties gevolgd. Ook deed ik bij Lizzie Lasater in september 2016 de Teacher Training Finding Silicene Restorative Yoga Level 1 en maart 2018 Sharing Silence Level 2 en oktober 2018 heb ik een workshop yogatherapie van Gernot Hubert gevolgd.

Naast mijn yogapraktijk ben ik al lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg als verpleegkundige. De ervaring en kennis die ik hierin opdeed pas ik ook toe in mijn yogalessen. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. In mijn lessen besteed ik aandacht aan het voelen en ervaren van de adem, ontspannen en bewustworden van je lichaam.

 

YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

 

Jannie Pekkeriet, docent YogaCamp2018, stelt zich voor:Jannie Pekkeriet is naast haar baan als leerkracht in het speciaal onderwijs ook Mindful Run en Mind Walk-instructeur.

Al sinds mijn kinderjaren is sporten een belangrijk onderdeel van mijn leven. Tegenwoordig doe ik aan wandelen, (trail)running, squashen, yoga en Tai Chi.  In 2014 kwam ik in aanraking met de methode Mindful Run. De ademhalingstechnieken en mindfulnessoefeningen, die in de Mindful Run werden aangeboden, ben ik steeds meer gaan integreren in het sporten en in mijn dagelijks bestaan. In juli 2016 heb ik de instructeursopleiding Mindful Run gevolgd bij Martijn Mensink van Mindful Run Nederland.

Als gecertificeerd instructeur ben ik toen gestart met het aanbieden van de 5-wekelijkse cursus Mindful Run. Daarnaast geef ik clinics en workshops.
Om me verder te verdiepen en te professionaliseren in Mindfulness en Beweging heb ik de instructeurscursus Mind Walk van Jacqueline Smeets gedaan. Om verdieping van de ademhaling en ademhalingstechnieken te verkrijgen, heb ik de Masterclass Oxygen Advantage van Patrick McKeown door Ans Oudejans en Ninke van der Kooy gevolgd.

Ik vind het inspirerend om te zien dat cursisten door de aangeleerde technieken meer energie en een betere focus krijgen, makkelijker lopen en beter kunnen ontspannen. Plezierbeleving, meer uit jezelf halen, zelfbewustzijn ontwikkelen, nieuwe keuzemogelijkheden ontdekken en werken aan balans in lichaam en geest zijn belangrijke pijlers in mijn werkwijze, met als uiteindelijke doel om je fysieke en mentale gezondheid verbeteren!

Jannie en Irene zullen samen de Run en Yogalessen verzorgen. Jannie komt in week 32 en 33 van YogaCamp2019.

Jannie Pekkeriet

 

Cecilia Huisman, docent YogaCamp2019, stelt zich voor:

Cecilia Huisman woont in Schiedam en heeft daar haar yogastudio Integrale Yoga Schiedam. Ze verblijft geregeld in haar tweede (vakantie)huis aan de Steile Oever in Ommen. Daar geniet ze van de natuur en de rust.

Haar motto is: “Er is een dans die eeuwig duurt; dat is de dans van de verandering.”

“Ik had het gevoel thuis te komen na een lange weg van intensief het lichaam gebruiken. Na het volgen van de yoga-opleiding werd mij duidelijk hoe ik veel meer gebruik kan maken van de kracht van de adem om mijn lichaam te bewegen en tegelijkertijd tot ontspanning en stilte te komen.”

Vanwege mijn medische achtergrond ontstond al snel de belangstelling om yoga ook toe te passen bij patiënten.

Cecilia is inmiddels gecertificeerd docent H-yoga en werkt sinds januari 2010 met (ex)kankerpatiënten.

Yoga-specialisme: Hatha yoga, DRU yoga, Critical Alignment, Zwangerschapsyoga, Yin yoga, yoga bij kanker. Cecilia komt haar unieke ‘Cecilia’yogalessen in week 32 en 33 van YogaCamp2019 geven.

Wilma Schuman, docent YogaCamp2019, stelt zich voor:

Namaste.

Ik ben Wilma Schuman, ik werk als begeleidster in de intensieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ik ben yoga docent.

Mijn serieuze yoga pad ben ik begonnen in Zuid Afrika, mijn thuis en geboorte land, waar ik les kreeg van een prachtige sterke 80 jarige vrouw Marie. In deze traditionele Hatha yoga lessen werd mijn interesse en liefde voor yoga gewekt. Marie werd mijn yoga inspiratie en ik besloot een paar later jaar zelf yoga docent te worden.

Mijn yoga docenten training heb ik gedaan in Zuid Afrika bij Ananda Sanga Educational Institute in Somerset West/ Kaapstad. Na deze training heb ik hier ook de zwangerschaps yoga docenten training en de MYYO training gedaan (MYYO= Living life painlessly d.m.v. drukpunt therapie en specifieke yoga oefeningen).

Mijn yoga training is in de Vinyasa Krama Yoga stijl. Dit is een dynamische vorm van yoga, ook wel flow yoga genoemd, waarin de les een opbouw van yoga houdingen heeft op de beweging van de ademhaling.

Vinyasa Yoga kan door iedereen gedaan worden. Net als in alle yoga vormen heb je aandacht voor je lijf, hoe de houding voelt, pas je aan waar iets niet helemaal goed voelt, ben je lekker bezig zonder oordeel en zonder competitie. De kracht komt hierbij van binnen uit, ondersteund door je ademhaling, waarbij je jezelf versterkt zowel fysiek als emotioneel.

Na mijn docenten training heb ik veel yoga les gegeven in Zuid Afrika in verschillende settings, van retirement village tot Iyengar studio, squash zaal en fitness centrum. Mijn favoriete plek voor yoga is altijd mijn eigen tuin omringd door bergen en natuur of het strand met het geluid van de golven en de wind op de achtergrond.

Door omstandigheden ben ik eind 2016 voor werk naar Nederland gekomen, het land waar ik ben opgegroeid. I.v.m. een full time baan geef ik nog slechts 1 avond les.

Als ik mezelf als mens omschrijf dan ben ik de combinatie van twee werelden: De efficiënte, nuchtere, zorgzame polder mentaliteit van Nederland gemixt met de enthousiaste, vrolijke, chaotische Ubuntu spirit van Afrika. De yoga heeft daar de mindfulness, leef met de dag en het vertrouwen hebben in de loop van mijn levens pad aan toe gevoegd.

Mijn yoga stijl is nog steeds de Vinyasa Yoga. Inmiddels heb ik mezelf verder geschoold in basic Restorative Yoga, stoel yoga en Yoga for all en worden mijn lessen een mix van verschillende yoga stijlen waarin toegankelijkheid, plezier, een lach, ontspanning, loslaten, bewust wording de basis vormt.

 Wilma komt haar Slow flow Vinyasa yogalessen in week 32 en 33 van YogaCamp2019 geven.

Wilma Schuman

 

Kijk op het actuele lesrooster.
Buiten-Yoga Partner

Deel dit artikel: