YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

YOGACAMP2018 docententeam

Tijdens YOGACAMP2018 verzorgen yogadocenten uit diverse stromingen de lessen. Initiatiefnemer en organisator van YogaCamp2018 Irene Vos geeft samen met haar docententeam 3 weken lang elke dag yogales.

Irene Vos,YogaCamp2018 docent en organisator, stelt zich voor:

Mijn naam is Irene Vos en naast mijn baan als Jeugdverpleegkundige ben ik gediplomeerd yogadocent en oprichter van Yoga Ommen. In 2002 kwam ik in aanraking met yoga, en mijn enthousiasme is in de loop der jaren alleen maar toegenomen. Bij Yogaopleidinghara heb ik de vierjarige docentenopleiding in Groningen gevolgd.

Omdat ik in de yogalessen veel mensen met diverse fysieke en ook mentale klachten tegenkom begon ik in januari 2014 met de bijscholing Critical Alignment Yoga Basis voor yogadocenten, bij Gert van Leeuwen in Amsterdam. Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is dat je je lichaam, ook buiten de yogales, weer als ontspannen en licht kunt ervaren. De bijscholing Critical Alignment Lesgeven rondde ik datzelfde jaar in februari af en in november 2015 volgde de Therapie Opleiding. In december 2017 heb ik bij Paul Braaksma de bijscholing Manuele correcties gevolgd. Ook deed ik bij Lizzie Lasater in september 2016 de Teacher Training Finding Silicene Restorative Yoga Level 1 en maart 2018 Sharing Silence Level 2.

Naast mijn yogapraktijk ben ik al lange tijd werkzaam in de gezondheidszorg als (jeugd)verpleegkundige. De ervaring en kennis die ik hierin opdeed pas ik ook toe in mijn yogalessen. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met anderen. In mijn lessen besteed ik aandacht aan het voelen en ervaren van de adem, ontspannen en bewustworden van je lichaam.

 

YogaCamp Initiatiefnemer Irene Vos

 

Jannie Pekkeriet, docent YogaCamp2018, stelt zich voor:Jannie Pekkeriet is naast haar baan als leerkracht in het speciaal onderwijs ook Mindful Run en Mind Walk-instructeur.

Al sinds mijn kinderjaren is sporten een belangrijk onderdeel van mijn leven. Tegenwoordig doe ik aan wandelen, (trail)running, squashen, yoga en Tai Chi.  In 2014 kwam ik in aanraking met de methode Mindful Run. De ademhalingstechnieken en mindfulnessoefeningen, die in de Mindful Run werden aangeboden, ben ik steeds meer gaan integreren in het sporten en in mijn dagelijks bestaan. In juli 2016 heb ik de instructeursopleiding Mindful Run gevolgd bij Martijn Mensink van Mindful Run Nederland.

Als gecertificeerd instructeur ben ik toen gestart met het aanbieden van de 5-wekelijkse cursus Mindful Run. Daarnaast geef ik clinics en workshops.
Om me verder te verdiepen en te professionaliseren in Mindfulness en Beweging heb ik de instructeurscursus Mind Walk van Jacqueline Smeets gedaan. Om verdieping van de ademhaling en ademhalingstechnieken te verkrijgen, heb ik de Masterclass Oxygen Advantage van Patrick McKeown door Ans Oudejans en Ninke van der Kooy gevolgd.

Ik vind het inspirerend om te zien dat cursisten door de aangeleerde technieken meer energie en een betere focus krijgen, makkelijker lopen en beter kunnen ontspannen. Plezierbeleving, meer uit jezelf halen, zelfbewustzijn ontwikkelen, nieuwe keuzemogelijkheden ontdekken en werken aan balans in lichaam en geest zijn belangrijke pijlers in mijn werkwijze, met als uiteindelijke doel om je fysieke en mentale gezondheid verbeteren!

Jannie en Irene zullen samen de Run en Yogalessen verzorgen. Jannie komt in week 30 en 31 van YogaCamp2018.

Jannie Pekkeriet

 

Cecilia Huisman, docent YogaCamp2018, stelt zich voor:

Cecilia Huisman woont in Schiedam en heeft daar haar yogastudio Integrale Yoga Schiedam. Ze verblijft geregeld in haar tweede (vakantie)huis aan de Steile Oever in Ommen. Daar geniet ze van de natuur en de rust.

Haar motto is: “Er is een dans die eeuwig duurt; dat is de dans van de verandering.”

“Ik had het gevoel thuis te komen na een lange weg van intensief het lichaam gebruiken. Na het volgen van de yoga-opleiding werd mij duidelijk hoe ik veel meer gebruik kan maken van de kracht van de adem om mijn lichaam te bewegen en tegelijkertijd tot ontspanning en stilte te komen.”

Vanwege mijn medische achtergrond ontstond al snel de belangstelling om yoga ook toe te passen bij patiënten.

Cecilia is inmiddels gecertificeerd docent H-yoga en werkt sinds januari 2010 met (ex)kankerpatiënten.

Yoga-specialisme: Hatha yoga, DRU yoga, Critical Alignment, Zwangerschapsyoga, yoga bij kanker. Cecilia komt haar unieke ‘Cecilia’yogalessen in week 30 en 31 van YogaCamp2018 geven.

Cecilia Huisman

 

Lilian Bults, (meditatie)docent en natuurgids YogaCamp2018, stelt zich voor:

Lilian Bults is eigenaar van mens & organisatie. Een betrokken vrouw met een warme persoonlijkheid die respectvol en daadkrachtig met mensen en teams aan de slag gaat. Met haar persoonlijke werkwijze en een aanpak op maat weet ze de individuele medewerker en teams inzichten en energie te geven. Inzichten die leiden tot groei, nieuwe kansen en mogelijkheden. Zelf zegt ze hierover:

“Mensen hebben een schat aan mogelijkheden in huis, dat heb ik in mijn jarenlange loopbaan mogen ervaren. Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring als groepsbegeleider, docent, supervisor, coach en opleidingsadviseur. Daarnaast ben ik ook moeder van twee volwassen kinderen. In al deze functies en rollen ondervind ik dagelijks dat het de kunst is om die schat aan mogelijkheden op de juiste manier naar boven te halen. Ik beschouw dit als een geweldig mooie taak die ik vol betrokkenheid en met respect voor de eigenheid van de mens graag op mij neem.”

Lilian komt in week 32 van YogaCamp2018.

 

 

Twanny Hegeman, docent YogaCamp2018, stelt zich voor:

Twanny Hegeman is geboren in 1960 te Zwolle. In een periode in 1999 toen zij niet goed in haar vel zat, is zij lessen Kundalini Yoga gaan volgen. Vanaf het moment dat zij deze lessen uit de Kundalini Yogatraditie beoefende, ging een wereld voor haar open. Voor Twanny voelt het als thuiskomen bij zichzelf.

In september 2001 is Twanny begonnen met de opleiding K.R.I Kundalini Yoga bij Christien Michon te Enschede en inmiddels is ze internationaal gecertificeerd docent Kundalini Yoga. Omdat zij zelf ervaren heeft wat het beoefenen van de Kundalini Yoga met haar doet wil zij ook andere mensen hiervan deelgenoot maken en laten ervaren wat het voor hen kan betekenen.

Door het verzorgen van Kundalini Yoga lessen en het geven van Voetreflex Zone Massage / healingen wil Twanny een bijdrage leveren aan het groeiproces van de ander.

Kundalini Yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Het is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Het beoefenen van Kundalini yoga geeft je een vitaler en energieker gevoel.

Kundalini Yoga is al duizenden jaren oud en komt uit Noord India. Lang waren deze technieken geheim. In 1968 kwam Yogi Bhajan naar het Westen en gaf hij voor het eerst in de geschiedenis een Kundalini yogales in het openbaar.

Ervaar wat Kundalini Yoga met je doet. De intensiteit is gemiddeld/dynamisch maar vooral heel leuk om te doen. De les zal 1 ½ uur duren met een ontspanning en meditatie. Iedereen kan Kundalini Yoga beoefenen.

Twanny komt in week 32 van YogaCamp2018.

Twanny Hegeman

Kijk op het actuele lesrooster.
Buiten-Yoga Partner

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Rooster

februari  2019
MDWDVZZ
 1
Events on 1 februari 2019
23
4
Events on 4 februari 2019
5
Events on 5 februari 2019
6
Events on 6 februari 2019
78
Events on 8 februari 2019
910
11
Events on 11 februari 2019
12
Events on 12 februari 2019
13
Events on 13 februari 2019
1415
Events on 15 februari 2019
1617
18
Events on 18 februari 2019
  • Voorjaarsvakantie Yoga Ommen gesloten

    Begin: 18 februari 2019,00:00

192021222324
25
Events on 25 februari 2019
26
Events on 26 februari 2019
27
Events on 27 februari 2019
28 

Eerstvolgende lessen

CAY

Begin: 25 februari 2019,09:30

CAR

Begin: 25 februari 2019,11:15

CAY

Begin: 25 februari 2019,20:00