AcroYoga workshop

AcroYoga workshop

In deze AcroYoga workshop komt Bart Bendie speciaal naar Ommen om je mee te nemen op een ontdekkingsreis door je denken en handelen. De combinatie van een vleugje acrobatiek samen met een dosis yoga en een toefje Thai-massage zorgt ervoor dat jij de flexibiliteit tussen je oren ontdekt wanneer je de ontwakende kracht in je lichaam begint te ervaren.

De houdingen die we gaan verkennen zien er, in eerste instantie, verraderlijk eenvoudig uit. Doordat je ondersteboven hangt zul je gaan ontdekken dat je hersenen ineens moeite hebben met de meest eenvoudige opdracht. ‘Strek je rechterbeen’ wordt ineens iets waar je echt over na moet denken.

Wat er soms onmogelijk uitziet op een foto, blijkt bij het zelf proberen best uitvoerbaar. Doordat je bepaalde spiergroepen traint om samen te werken, wordt een zware last ineens verbluffend eenvoudig te tillen. Als dan het vertrouwen langzaam groeit en de randjes van de comfortzone verschuiven, dan ontstaat er magie.

Als jij graag verbinding maakt met je medemens en openstaat om op een sportieve manier je lichaamsbewustzijn te kietelen, dan wil je deze workshops zeker niet missen. Op een veilige, maar onbegrensde manier lekker ravotten met je soortgenoten zorgt niet alleen voor inzicht en groei, maar ook voor verzadigde lachspieren.

AcroYoga:

 • Je hoeft geen supermens te zijn om nieuwe mogelijkheden van je lichaam te ontdekken.
 • Het contact met je medemens zorgt ervoor dat je nieuw contact maakt met jezelf.
 • Je arriveert misschien alleen, maar je vertrekt beslist met nieuwe vrienden.
 • Een speeltuin voor alle leeftijden en alle niveaus

Hoe ziet een les eruit?

Na een warming-up gaan we op een veilige en uitdagende wijze in kleine groepjes aan de slag met het aanleren van technieken om elkaar te laten vliegen. Stap voor stap krijg je bouwstenen aangereikt, zodat je spelenderwijs je grenzen verlegt en al experimenterend naar een eindhouding werkt. Door binnen je groep van rol te wisselen leer je hoe het is om zelf te vliegen, om iemand anders te laten vliegen en om te assisteren en begeleiden. Op deze wijze is AcroYoga niet slechts een lichamelijke activiteit, maar ontwikkel je ook kwaliteiten als communicatie en observatie en leer je probleemoplossend te denken en te handelen.

Wat brengt het je?

De menselijke verbinding die bij de beoefening ontstaat, zorgt ervoor dat jij het speelse in jezelf herontdekt. Door de combinatie van inspanning en ontspanning wordt op een vrolijke wijze de grens van ieders kunnen verlegd, wat resulteert in een tevreden glimlach als standaard gezichtsuitdrukking. Een plezierig gevoel, een energiek lichaam en een rustige geest is wat je meeneemt naar huis.

AcroYoga staat voor plezier en menselijk contact, en leert je:

 • Dat gedachten vaak je beperking zijn, en niet je lichaam.
 • Om je lichaam op andere manieren te gebruiken.
 • Communiceren over jouw wensen en onmogelijkheden.
 • Dat samenwerking de leukste variant is om iets onmogelijks te realiseren.
 • Een ander te vertrouwen, en jezelf daaraan over te durven geven.
 • Dat je niet lenig, sterk of zweverig hoeft te zijn om yoga leuk te vinden.
 • Vertrouwen in jezelf te vergroten en je sterk en moedig te voelen.

Details workshop AcroYoga

Voor wie: iedereen

Wanneer: op zaterdag 30 maart van 14:00 tot 16:00 uur  

Waar: leslocatie Yoga Ommen, Pieter Bruegelstraat 45a, Ommen.

Investering voor deelname aan de workshop van 2 uur:  €23,- of 2 strippen van de strippenkaart.

Bij annulering wordt geen restitutie verleend, je kunt dan zelf iemand regelen die in jouw plaats gaat.

Boek Acroyoga workshop

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.