run en yoga

Run en Yoga

Run en Yoga

Op donderdagavond 11 mei en vrijdagochtend 12 mei start de nieuwe Run & Yoga Cursus bij Yoga Ommen! Een intensieve cursus van 4 lessen á 2 1/2 uur, waarbij de Critical Alignment Yoga nauwkeurig wordt bekeken en er een vertaalslag wordt gemaakt naar het hardlopen.

Voelen wat er in je lijf gebeurt als je aan het hardlopen bent en letten op je houding en ademhaling is waar deze Run en Yoga cursus op ingaat. Daarom zijn beginnende en gevorderde hardlopers welkom om deel te nemen. Het doel is; ontspannen en bewust leren hardlopen. We besteden aandacht aan de ademhaling, houding en core-stabiliteit. Je krijgt effectieve oefeningen voor en na het hardlopen vanuit de Critical Alignment Yoga, die het natuurlijk lopen bevorderen.

De cursus start met informatie over Critical Alignment Yoga en hardlopen, daarna doen we yoga houdingen in de studio van Yoga Ommen. Vervolgens gaan we naar buiten richting het Ommerbos, alwaar we circa een half uur hardlooptraining hebben. Hierbij wisselen oefeningen en stukjes hardlopen elkaar af. In totaal zullen we rond de 3-5 km lopen. Omdat we ook stil staan en oefeningen doen, is het raadzaam kleding in laagjes aan te hebben, zodat je dit kunt aanpassen aan de weersomstandigheden.Belangrijke onderdelen in deze cursus ” Core stabiliteit en de ademhaling.

Core stabiliteit

Run & Yoga is voor iedereen die wil ervaren hoe je middels het Critical Alignment Yoga met meer ontspanning en energie kunt hardlopen. We gebruiken de alignment van de wervelkolom in de loopbeweging: De juiste bewegingsverloop en krachtlijn door de wervelkolom zorgen ervoor dat het lichaam vanuit ontspannen en een open structuur kan bewegen. De ademhaling vormt hierin een belangrijke aansturing. Het resultaat is meer energie en plezier tijdens het hardlopen.

Deze cursus is voor iedereen die de elementen van de Run & Yoga willen leren kennen.  De focus ligt op de juiste core stabiliteit en de vrije beweging van de benen. Je hoeft geen kennis te hebben van Critical Alignment Yoga of yoga in het algemeen. Iedereen kan op zijn eigen niveau hardlopen. Doel is om inzicht te krijgen in de alignment van het lichaam tijdens het hardlopen en de wijze waarop Critical Alignment Yoga hierin kan bijdragen. Je kunt deze kennis vervolgens in je eigen hardlooptraining toepassen.

Ademhaling

Daarnaast geven we aandacht aan de adem. De ademhaling is onderdeel van het autonome zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel wordt aangestuurd door de hersenen als reactie op signalen van het lichaam. Net zoals de productie van hormonen, de werking van je organen, je hartslag en je temperatuurhuishouding.

Het unieke aan je ademhaling is dat je er wel invloed op hebt. Veel mensen ademen oppervlakkig en in een (te) snel ritme. Vaak is dit een gevolg van een verkeerde lichaamshouding en onbewuste spanningen. Als je bewust wordt van je houding en je ademhaling, leer je rustiger en dieper te ademen. Dit leidt tot meer energie en lichtheid in je lichaam welke doorwerkt op je lichtere hardloopstijl.
– Hoe werkt de ademhaling precies?
– Welke impact heeft onze lichaamshouding op de ademhaling?
– Wat gebeurt er met je adem tijdens het hardlopen en welk effect heeft dit op je hardlopen?

We bespreken een kort stuk theorie, onderzoeken de ademhaling vanuit onze fysieke houding (benaderd vanuit Critical Alignment techniek) en analyseren daarna onze ademhaling tijdens het hardlopen. Je leert signalen van de ademhaling te herkennen en ontvangt ademhalingsoefeningen die je dagelijks kunt gebruiken om je ademhaling te verbeteren.

Tijdens het hardlopen loopt iedereen op eigen tempo. De cursus is voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper interessant!

Opbouw cursusles:
60 minuten – Critical Alignment Yoga
45 minuten – hardlopen (buiten)
45 minuten – Critical Alignment Yoga, omgekeerde houdingen en ontspanning

Details cursus Run en Yoga

Data: donderdagavond 11/5, 18/5,  1/6 en 8/6
Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Data: vrijdagochtend 12/5, 19/5, 2/6 en 9/6

Tijd: 9.00– 11.30 uur

Locatie: Pieter Bruegelstraat 45a te Ommen
Kosten: 88 euro voor gehele cursus

Aanmelden via webwinkel of een e-mail aan yogaommen@gmail.com of 0681472001

De cursus gaat door bij voldoende belangstelling (min. 6 personen) Kan je een keer niet op de avond of een ochtend? Dan kan je met de andere groep  in diezelfde week meedoen.

De cursus is een combinatie van theorie, een Critical Alignment yogales, een hardlooptraining buiten (ieder op eigen tempo!) en omgekeerde houding in het bekende hoofdstandbankje ter afsluiting. Geschikt voor beginners zowel als gevorderden.

run en yoga

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.