kracht van je gedachten

De kracht van je gedachten

De kracht van je gedachten

Daar zat ik dan. Aan het rand van het zwembad, gelegen aan de Oost-Afrikaanse kust, zo’n 7000 km van huis. Een maand geleden was ik nog actief als jeugdverpleegkundige, werkte ik op het consultatiebureau en ging ik op huisbezoek. Nu had ik een compleet ander leven. Het leek wel een film.

Plots realiseerde ik me wat er de afgelopen weken allemaal was gebeurd. Het kan dus wel. Het bestaat en het is (bijna) gelukt. We hebben een dochter in Mombasa. We hoeven alleen nog maar door de vele hoepels van de adoptieprocedure in Kenia. Ik maakte me eigenlijk helemaal geen zorgen dat daar nog iets in mis zou gaan. Intens genietend, daar op die rand van het zwembad, terwijl onze peuter van bijna twee haar middagslaapje deed. Als je in de tropen moeder wordt, dan is zo’n rustmomentje aan het zwembad best prettig, gaf ik toe. Je hebt er zo lang naar toegeleefd en dan is het zover.

Keuzes die je maakt

De reacties die we kregen wanneer we familieleden, vrienden of kennissen vertelden dat we gingen adopteren, waren vrijwel altijd hetzelfde: “Een half jaar in Kenia, of misschien wel een jaar? Dat kan toch helemaal niet?” “Hoe doe je dat met je werk?” “Ja, dat kunnen wij niet betalen hoor.” Ja, nogal logisch, dacht ik dan, als je net een spiksplinternieuwe auto hebt aangeschaft en met de caravan van het jaar daarachter op vakantie gaat naar Italie. Het zijn keuzes die je maakt. Uiteraard hadden we flink gespaard om er ruim een jaar tussenuit te kunnen. Ik vergeleek het met een sabbatical, alleen had deze de vorm van een adoptieprocedure. Deze reacties had ik verwacht, en ik wist waarom de wachtlijst voor Kenia relatief kort was. “Omdat iedereen zo denkt,” zei ik tegen mijn lief, “behalve wij!”

Heb je enig idee hoe vaak een gemiddeld persoon faalt voordat hij uiteindelijk slaagt? Raad eens voor de lol. Doe eens gok. Weet je hoeveel? Een keer? Ik heb gelezen dat dat nog niet eens het gemiddelde is. Vijftig procent van de mensen geeft namelijk al op voordat ze zijn begonnen. Omdat ze er al van uitgaan dat ze falen, doen ze niet eens een poging om te beginnen. Ik verzin dit niet. Hoe zit dat bij jou?

Oefenen met de kracht van je gedachten

Eind vorig jaar werd ik gebeld door een klant van Yoga Ommen. Ze was aangereden en had een dubbele beenbreuk. Van enkel tot lies zat ze in het gips, en dat 6 tot 8 weken lang. Ze wilde graag een riem hebben die we bij bepaalde yoga-oefeningen gebruiken. Ik stapte gelijk op de fiets om deze te brengen. Aangekomen, vertelde ze wat er was gebeurd. Even twijfelde ik, toen besloot ik om de stoute schoenen aan te trekken en liet ik haar een simpele oefening doen.

Ik gaf haar de instructie om geconcentreerd en langzaam haar hoofd naar rechts te draaien, en te voelen wat er daarbij gebeurde in haar nek en hals. Toen gaf ik haar de opdracht om dezelfde beweging in gedachten twintig keer geconcentreerd uit te voeren, zonder het hoofd te bewegen. Even een tip: het helpt om deze oefening met je ogen dicht te doen. Daarna voer je dezelfde beweging opnieuw uit. Je zult het verschil merken. Ik zag dat het kwartje viel en voelde haar brandende verlangen! Ze riep: “Ik ga iedereen versteld doen staan!”

De kracht van je gedachten: been in het gips

Been in het gisp van lies tot enkel

Twee maanden later kreeg ik onderstaand bericht:

Wil je graag bedanken voor jouw advies om in gedachten bepaalde oefeningen te blijven doen, ondanks dat het fysiek niet mogelijk is. Ik ben heel goed uit het gips gekomen. In gedachten heb ik al die tijd mijn knie gebogen, waardoor ik met buigen direct al op 70 graden zat. Inmiddels zit ik zelfs al op 113 graden. Mijn fysiotherapeut en de thuiszorg keken ervan op dat ik dit alweer kon. Normaal gesproken kun je ongeveer 25 graden buigen. Wil je graag laten weten hoe blij ik daarmee ben. Nogmaals ontzettend bedankt voor je tip

 

De kracht van je gedachten: been uit gips

Been uit gips

Zo’n brandend verlangen is pure energie. “Alles wat je aandacht geeft, groeit”, is een bekende uitspraak. Dat is nou de kracht van je gedachten. Gedachten waar een sterk verlangen achter zit, werken als een magneet om je doel te realiseren. Hoe sterker ons verlangen, hoe krachtiger de energie en hoe sterker het je nieuwe realiteit wordt!

Het is simpel. Je moet alleen wel de discipline opbrengen, en durven!

Voor de geïnteresseerden

Heb je net als ik een brandend verlangen?  Wil je een weekend de tijd nemen om vorm te geven aan jouw ‘hartenwens’. De eerste stap op weg naar jouw ‘hartsdoelen’ en de kracht van je gedachten te (her)ontdekken. Zoek je een manier om jouw dromen of brandende verlangens om te zetten in daden?

 

Dit bezinningsweekend is bedoeld om stil te staan bij keuzes en de eerste kleine stap in de juiste richting te zetten. We maken allemaal dagelijks tal van keuzes, zowel bewust als onbewust. Voor het maken van sommige keuzes of het uitvoeren van plannen is aandachtig stilstaan nodig. Oftewel, om te “Vanuit beweging te vertragen en verstillen”.

Voel je er wat voor om je te omringen met gelijkgestemde reisgenoten? Samen met Lilian Bults van mens & organisatie organiseer ik dit bezinningsweekend “Vanuit beweging, te vertragen en verstillen”. Dit doen we in het weekend van 5 tot 7 februari 2021, op een mooie plek in Achterhoek genaamd Schuttekamp te Ruurlo. Meer informatie en vragen? Bel dan met Lilian Bults (06-81220443) of Irene Vos (06-81472001) Of stuur een e-mail aan Lilian Bults of Irene Vos.

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.