Coronavirus – wat nu?

Coronavirus – wat nu? In deze blog vertel ik je hoe je je weerstand verhoogt en waarom het juist nu zo belangrijk is om gebruik te maken van je innerlijke vrede en liefde.

Verhogen van je weerstand

Een optimale weerstand is essentieel voor je gezondheid. Gezond en gevarieerd eten, voldoende slaap en rust, regelmatige beweging en een gezonde leefstijl, zoals niet roken en weinig tot geen alcohol, geven een optimalisering van de weerstand.

Het belangrijkste voor een goede weerstand is echter gebruikmaken van je innerlijke vrede en van de liefde. De ondermijnende effecten van angst worden hierdoor tenietgedaan en ons immuunsysteem optimaliseert. Liefde en vrede zijn veel sterker dan de macht van de angst.

Er is een direct verband tussen stress, het activeren van stresshormonen (zoals cortisol) en de afbraak van het immuunsysteem. Continue interne stress, zoals bij angst, verlaagt onze weerstand. Door zelfliefde en innerlijke vrede krijgt ons afweersysteem meer kans om zijn werk goed te doen. Het zelfgenezend vermogen neemt hierdoor toe.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Zoals we al vaak in de yogales hebben kunnen ervaren, geeft meditatie ons innerlijke rust, eenheid en vrede. Meditatie heeft een gunstige invloed op je hartritme, bloeddruk, ademhaling en stofwisseling. Je ademhaling wordt trager en je zuurstofgebruik daalt, wat weer een effect heeft op je hormonale huishouding. Stresshormonen zoals adrenaline en cortisol verlagen juist je immuun- en afweersysteem, en dit kan weer een negative invloed hebben op het denken en op het functioneren van je hersenen.

De oplossing bij een nieuwe variant van het coronavirus zit hem niet in het focussen op de angst vanuit het denken (onze mind). Dit werkt alleen maar ondermijnend. Nuchter kijken naar wat er werkelijk speelt en hierop actie ondernemen lijkt mij een betere richting. Daarnaast is het zaak ons zelfgenezend vermogen bevorderen. Bewust blijven zijn waar je je aandacht op richt. Alles wat je aandacht geeft groeit namelijk.

Coronavirus – wat nu?

De uitnodiging is om, zeker nu, dicht bij jezelf te blijven. Sta stil bij of je je comfortabel voelt. Yoga Ommen heeft besloten om het lesrooster aan te passen aan de huidige situatie. Voor mij, en wellicht ook voor jou, is het nu extra belangrijk om de yogamat op te gaan. Om je terug te trekken uit de hectiek en de ruis van de wereld, en om je aandacht naar binnen te keren. Om de innerlijke rust, vrede en liefde te kunnen waarnemen.

Ik, jij, wij kunnen er echt niet meer omheen, het coronavirus heeft effect op alles en iedereen. In verband met de recente ontwikkelingen ook de nodige aanpassingen bij Yoga Ommen.

Livestream yogalessen

Doordat Yoga Ommen nu geen yogalessen in de studio kan geven is er een alternatief: ik geef tot nader bericht livestream yogales via het internet. Om deze reden heb ik voorlopig het lesrooster aangepast. Lestijden om live vanuit bijvoorbeeld huis de yogales te volgen zijn:

Maandagavond 20:00, dinsdagavond 20:15, woensdagavond 20.00 en vrijdagochtend 9:30

 

Aanmelden/informatie livestream yogalessen

Coronavirus - wat nu? Volg yoga online via de livestream - Yoga Ommen - Irene Vos

Lesgeld

Doe je mee aan de livestream yogales, dan graag zelf even de les aftekenen op je strippenkaart bij deelname.

Mensen van buitenaf zijn van harte welkom. Je kunt kiezen: strippenkaart of een drop-in-/proefles. Je rekent af via de webwinkel.

Graag ontmoet ik je in de livestream yogales!

Namasté,

Irene Vos, Yoga Ommen

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.