CAY workshop Yogaboerderij Lelystad

Van yogadocent naar online yogadocent #14

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #14

Vrijdag 26 januari is het Online Critical Alignment Yoga Programma #OCAYP LIVE !

We starten met 38 deelnemers. Ik vind het een geweldig resultaat.

Maak je dromen waar! Het was hard werken en gelukkig wist ik niet waar ik aan was begonnen. Het gaat allemaal nog niet vlekkeloos. Vooral het inloggen en communicatie gedeelte mag nog wat gestroomlijnder. Zal ook een kwestie zijn van ervaring en routine. Binnenkort nog een een afspraak maken met Jorin van Vilsteren van Standout Reclame als hij terug is van een surf vakantie.

CAY workshop

Het programma staat en dit zijn de eerste reacties op de #OCAYP:

 • Ik kreeg de kans om al een kijkje te nemen bij het online CAY progamma. Wat ziet het er duidelijk uit, goede uitleg, theorie en heel veel video’s. Hier is veel aandacht en tijd aan besteed. Mocht iemand nog twijfelen om mee te doen, het is het geld meer dan waard. Irene, veel succes!
 • Wat ziet het er mooi uit. Wat een energie, tijd en liefde hier ingestopt. Ik ben er blij mee!
 • Ik heb meteen de eerst les gekeken en gedaan. Duidelijke uitleg en fijne oefening.

De challenge deelnemers  van ‘ Rugklacht naar Rugkracht’, waren ook enthousiast

 • Dank voor de challenge! Ook de filmpjes met uitleg zijn super!
 • Irene het waren duidelijke lessen. Proeft naar meer.. ik vond ook de bijgevoegde artikelen verhelderend.
  Ik geef wekelijks met succes yogalessen voor de rug. Gewoon met mijn yoga-ervaring en op gevoel. Deze cursus geeft mij wat onderbouwing. Fijn dat ik straks je cursus mag volgen
 • Heerlijke oefening “hol en bol”. Ik ken hem staand en voorover buigend gebruik hem veel na mijn spinning of kracht/cardio lessen. Deze op de stoel is een mooie variant en voelt fijn!
 • De kracht zit in de eenvoud van de oefeningen. Ik vind het zo knap hoe jij dat stap-voor-stap kunt beschrijven, Irene Vos, met daarbij waar je in je lijf wat kunt ervaren. Het geheim zit uiteindelijk in de actie en omdat het zo ‘simpel’ is, vind ik het makkelijker om het ook daadwerkelijk toe te passen in het dagelijkse leven. Ik let nu goed op mijn zithouding en ik hoop dat het een automatisme wordt.
 • Fijne oefeningen, ik kijk uit naar de workshop. Ik hoop dat ik met cay de klachten in mijn schouder kan oplossen.
Hier doe je het toch voor eigenlijk allemaal voor. Bedankt lieve mensen voor jullie reacties!

Introductie workshop Critical Alignment Yoga bij de Yogaboerderij in Lelystad

Afgelopen zaterdag 27 januari jl. stond ik vroeg naast mijn bed om naar de Yogaboerderij van Corine van Zoelen te rijden. Auto vol met CAY-hulpmiddelen. Dat is dan wel een nadeel van deze yogavorm. Dus zelf ook goed opletten met til en sjouw werk. Met 10 enthousiaste deelnemers zijn we aan de slag gegaan met rol en strip en enkelen durfden de uitdaging aan om op de boog te gaan liggen. Auto ging iets leger mee terug naar Ommen. Want er was veel belangstelling voor de strips die ik voor de verkoop mee had genomen.

CAY workshop Yogaboerderij LelystadCorine van Zoelen en Irene Vos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor diegene die interesse hebben op zaterdag 10 februari geef ik nog een Introductie workshop Critical Alignment Yoga  van 15.00-17.00 bij Yoga Ommen.  Je kan nog mee doen tegen heel gereduceerd tarief tot 1 februari a.s.

Gratis challenge: van rugklacht naar rugkracht = momenteel gesloten

Je ontvangt iedere dag een kort filmpje van ongeveer 5 tot 15 minuten met daarin een oefening om de wervelkolom te versoepelen. Het zijn simpele oefeningen die je op een stoel kunt uitvoeren. Tevens kom je in een besloten Facebookgroep waarin je eventuele vragen kunt stellen.

Als je meedoet betekent dit voor jou:

Dat je 6 dagen lang oefeningen ontvangt om je wervelkolom te versoepelen. Tegelijkertijd leer je ook welke bewegingen de wervelkolom kan maken, welke veelvoorkomende voorkeurshoudingen de rug belasten (waardoor klachten kunnen ontstaan) en wat het verschil is tussen corsetspieren en houdingsspieren. Je kunt vragen stellen en kennis en ervaring delen in de besloten facebook-groep.

Doe je mee?

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen de bijzondere effecten van Critical Alignment Yoga laten ervaren. Help je mee door deze lessen voor het versoepelen van de wervelkolom te delen?

Deel dan op enthousiaste wijze deze challenge “Van rugklacht naar rugkracht” op Facebook, Twitter, Periscope of in je nieuwsbrief/blog en mail me wat je hebt gedaan.

Ik ben je heel dankbaar als je deze online yogalessen wilt delen, zodat we samen met meerdere mensen deze yogalessen voor het versoepelen van de wervelkolom kunnen gaan volgen. Via de volgende links kom je meer te weten over de stramme onderrug, de kromme bovenrug en welke invloed deze hebben op de beweging van de armen en benen. Je wordt bewust van je lichaamshouding, en de stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt.

Over Irene Vos

Mijn naam is Irene Vos. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter. Ik ben een yogadocent die zich gespecialiseerd heeft in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Deze yogavormen van zijn therapeutische yogavormen. De yoga-oefeningen die je leert zijn ook geheel zelf (thuis) te oefenen. Ik geef wekelijks 8 yogalessen in mijn yogastudio in Ommen. Daarnaast geef ik nog een aantal individuele lessen in de week. Dit alles doe ik naast mijn baan als jeugdverpleegkundige bij de GGD IJsselland.

Critical Alignment Yoga en Therapie is geschikt voor iedereen. Voor zowel de beginnende als de gevorderde yogi, maar vooral ook voor mensen met rugklachten, nek- en schouderklachten, blessures of na een operatie, gewrichtsproblemen, etc..

Als je hiermee in aanraking komt, betekent dit dat je leert omgaan met jezelf. Dat je je eigen grenzen leert kennen en deze grenzen ook weer stap voor stap kunt gaan verleggen. Dat je gaat ervaren hoe je weer licht en vrij kunt bewegen. Want de stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt. Daarnaast krijgt je meer rust. Niet alleen in je hoofd, maar ook in het dagelijks leven. Je zult al snel merken dat je aardiger wordt voor jezelf en ook voor anderen. Je komt weer in balans. Je zult de meerwaarde van het vrijer bewegen in je dagelijkse bezigheden ervaren, zodat je dit nog beter voelt in je eigen lichaam. Dit heeft positieve uitwerkingen in je privéleven en in je yogapractice. De yogales begint eigenlijk als je van je mat afstapt en alles wat je geleerd hebt in je dagelijks leven gaat toepassen.

Mijn droom is…

Het was eind 2010, ik was aan het einde van mijn 4-jarige yogaopleiding en zocht een stage-adres. Na diverse pogingen en afwijzingen ben ik Yoga Ommen begonnen. Thuis hadden we een grote kamer met eigen opgang waar we niet zoveel mee deden. Het was een logeer-, strijk- en wasruimte. Eigenlijk een soort groot rommelhok. De verhuisdozen die nog nooit waren uitgepakt stonden nog tegen de muur. Begin maart 2011, op internationale vrouwendag, stond er een bord in de plaatselijk bibliotheek: “Noteer hier je talenten”. Ik noteerde: “Yogadocent in opleiding zoekt oefencursisten”. Nietsvermoedend ging ik weer naar huis. De dagen erna ging de telefoon en moest ik wel. We zijn met 2 groepjes tussen de verhuisdozen in begonnen. Ik weet nog dat ik dat heel spannend en eng vond. Maar na verloop van tijd kwamen er steeds meer yogalesgroepen bij. Een groot aantal mensen die bij mij yogales volgen, hebben in mindere of meerdere mate (fysieke) klachten.

Om mij te verdiepen in therapeutische yoga heb ik toen een aantal boeken over dit onderwerp besteld, waaronder het flinke boek van Gert van Leeuwen. In eerste instantie was mijn reactie: ‘Oh nee, vreselijk zo’n dik boek, daar heb ik helemaal geen zin in.’ Ik had het eerst maar weggelegd. Totdat ik op een gegeven moment toch het boek weer ter hand nam en erin begon te bladeren. Er stonden tekeningen in met stripjes en rolletjes, boogjes en een hoofdstandbankje. Ik snapte er aanvankelijk nog niet zoveel van. Met deze hulpmiddelen was ik niet bekend.

Maar zijn manier van schrijven was zo invoelend en makkelijk leesbaar dat mijn interesse en nieuwsgierigheid toch waren geprikkeld. Toen er in de nieuwsbrief van de Vereniging Yogadocenten Nederland een aankondiging van de bijscholing voor yogadocenten Critical Alignment Basis verscheen heb ik geen moment getwijfeld. Zo zat ik januari 2014 in Amsterdam aan de Blankenstraat 166 in de prachtige studio met nog een 16-tal andere yogadocenten. Vrijwel meteen wist ik dat ik opnieuw thuis was gekomen.

Bewegen vanuit ontspanning, niet vanuit wilskracht

De Yogaopleiding Hara en Critical Alignment Yoga hebben beiden gemeen dat ze yogadocenten opleiden op basis van zelfonderzoek en het leren bewegen vanuit ontspanning i.p.v. uit wilskracht. Alles begint met zelfonderzoek: pas als je onderzoekt waar spanning ontstaat kan de spanning zich ontladen. ‘Waar ligt de diepere oorzaak van die spanning?’ Critical Alignment Yoga werkt met hulpmiddelen zoals het bankje om de hoofdstand mee te oefenen, een boogje dat je bij de achteroverbuigingen gebruikt en een strip. Tijdens de yogahoudingen kan het lichaam hierdoor optimaal blijven ontspannen, waardoor je in de houding kunt blijven, in dieper gelegen spierlagen terecht komt en blokkades in de verbindingsketens zich oplossen.

_MG_3916-web

De stand van je lichaam bepaalt hoe jij je voelt. Ik kan goed overbrengen wat er in het lichaam te voelen is. Mijn kennis van anatomie en fysiologie is goed door mijn medische achtergrond. Door mijn werk als verpleegkundige heb ik mensen al letterlijk en figuurlijk ‘in handen’ gehad. Het weer in contact komen met je lichaam, de verbinding tussen lichaam en geest herstellen waardoor het zelfhelend vermogen weer mogelijk wordt. Met als resultaat jezelf weer te kunnen gaan ervaren, ook met de daarbij horende ongemakken. De houdingen zijn bedoeld als hulpmiddel, niet als doel op zich. Ze zijn bedoeld om je te laten voelen waar de spanning in je lichaam is opgeslagen, en om deze spanning met behulp van de adem, zwaartekracht en lichaamsgewicht stapje voor stapje op te lossen. Met behulp van Critical Alignment Yoga & Therapie en Restorative Yoga bevorder je dit proces. Het zijn twee yogavormen die de afgelopen tijd steeds meer in bekendheid geraken. Niet afhankelijk worden van een therapeut of yogadocent, maar er zelf mee aan de slag gaan. Zelf verantwoordelijkheid nemen om je eigen gezondheid en welbevinden te bevorderen. Je op weg helpen doe ik graag! Dat kan in een wekelijkse groepsles, individuele yogales, workshops als gastdocent op locatie en begin volgend jaar online met het Online Critical Alignment Yoga Programma. We starten 7 januari met de challenge “Van rugklacht naar rugkracht”.

Meld je hier alvast aan!

Voor de gratis challenge: van rugklacht naar rugkracht start 7 januari 2018

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #12

Met nog 11 andere ambitieuze en ondernemende vrouwen zaten we in zalencentrum de Mol onder de rook van Zwolle op donderdagmiddag 9 november jl. klaar voor de social media plan party. Tijdens deze bijeenkomst gingen we aan de slag onder leiding van Kim Buining  (blog-specialist en online coach). Deze middag leert Kim ons welke kanalen je beste kan inzetten, welke berichten goed scoren en gaan we met een gedegen social media planning weer naar huis. Onderwerpen zoals, wat wil ik bereiken, voor wie ben ik er, en welke ‘vibe’ wil ik uitstralen kwamen aan de orde.

 

vlnr Els van Dongen Leefstijlcoaching, Kim Buining, TillyfotografeertIneke Donker creatief ontwerpster van papier-en plantenvezels bij haar label KorauNicole Minneboo van Minneboo FotografieBianca Latev  is hr-loopbaancoach bij Latev loopbaanadvies,Gabrielle Pinkster van The writing DutchwomanHaike Nillessen van StapkrachtCarla Veassen van Agapi Well Being, dan onder getekende Irene Vos van Yoga Ommen,Marleen Bootsma die exlusieve handgemaakte sjaals maakt bij Leentje, Berlinde Aalberts van 100% mens Allemaal bijzondere vrouwen die hun passie volgen met ziel en zaligheid.

Kim haar uitgangspunt is dat je de expert kan worden in jouw branche doordat je heel gericht social media inzet. Echt de verbinding aangaan met je doelgroep, zodat ze vol overtuiging voor jou gaan kiezen. Ze leert ons alles wat ze weet over social media zodat je echt strategisch te werk kan gaan. Met de eigen ontworpen social media kalender van Kim en een netwerk enthousiaste onderneemsters rijker reed ik die middag moe maar voldaan naar huis om het geleerde te gaan toepassen in de praktijk.

Minneboo

 

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #11

 

Zowel Cars Bijlstra van Studio Bijlstra en ik hebben in de herfstvakantie hard gewerkt aan het Critical Alignment Yoga online programma. We zijn er nog niet. Toch begint het programma vorm te krijgen. We hebben de eerste views mogen bewonderen en hier daar is het nog een beetje bijschaven. Als je zo bezig bent dan zit je op een gegeven moment in een flow en is bijna moeilijk om even te pauzeren. Je bent dan zo bezig in het proces dat de tijd bijna verdwijnt.

Film studio CAY basis

 

Cars heeft een animatie gemaakt met twee verschillende sounds. We hebben jullie hulp nodig met het kiezen! Welke sound moet het worden de eerste of de tweede? Klik op de video voor de animatie!

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #10

Een online programma is niet alleen wat filmpjes maken en klaar is klara. Er komt veel meer bij kijken.  Simone Levie gaf donderdag 12 oktober jl. een MPOP event op een prachtige locatie de Rijtuigloods te Amersfoort. MPOP staat voor Maak Prachtige Online Prgramma’s! Dit event is bedoeld als kennismaking met haar programma en over het lanseren van je eigen online programma. Ik kwam in die grote zaal te zitten naast een onbekende, ik stelde mij aan haar voor. Ze heet Jellienke Winters oprichtster en eigenaar van Asspire Autism. Veel tijd om verder kennis te maken kregen we niet. We werden door Simone uitnodigt voor een openingsmeditatie. Ik ging hier eens goed voor zitten. Wat kwam deze meditatie binnen, al binnen enkele ogenblikken rolden de tranen over mijn wangen. Beschrijving van enkele flarden die zijn blijven hangen waren. ‘Neem je dromen serieus’,  ‘Verbind twee verschillende werelden met elkaar’, ‘wees dankbaar dat je toegang hebt tot onderwijs, internet en kennis’,  verander je ‘armoede’-mindset naar een mindset-‘leven in overvloed’. ‘Joy & Vreugde’ is ons grootste goed!’. ‘Help elkaar’, Start met geloof in jezelf, met liefde voor jezelf’. ‘Als jij gaat veranderen dan veranderd de wereld om je heen met je mee.’ ‘Durf stil te zijn’, maak onderdeel uit van de ‘Shift’ in deze wereld. Na deze mediatie was er iets veranderd in de zaal. Ik merkte dat ik mijn nog best onbekende buurvrouw wilde omhelzen. Het grappige was dat zij dat ook wilde. Er was geen twijfel en we deden dat dan ook maar gewoon.

We raakten verder aan de praat.

De missie van Jellienke is: Mensen met autisme in hun kracht zetten.

In 2020 staan 100.000 mensen met autisme in hun kracht!

Dit kan Jellienke niet alleen. Hier heeft ze JOUW hulp bij nodig.

Hoe? DEEL alle kennis die je van mij hebt geleerd en alles dat jou geholpen heeft met anderen! Bij deze Jellienke wil ik een steentje bijdragen, ohm shanti.

Voor mij kon deze MPOP-dag al niet meer stuk. MPOP Simone LevieMPOP Simone Levie

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #9

Zaterdagochtend 30 september jl. al vroeg onderweg naar de Kubus in Lelystad waar het eerste Yoga Business Event (YBE) van Corine van Zoelen de Yoga Business Coach wordt gehouden. Voor haar ontzettend spannend en voor mij ook wel een beetje. Thema van dit eerste YBE was, ‘Jezelf zichtbaar maken’ zodat we met yoga de wereld een beetje mooier kunnen maken. Iedereen krijgt klanten die bij hem of haar passen. Er zijn genoeg klanten voor iedereen! Is het uitgangsmoto. Er kwam circa 85 yogadocenten op dit eerste YBE event af. Naast Corine van Zoelen waren er ook diverse gastsprekers zoals;

Ira Nagel, heeft het Namaste Cafe en is Spiritueel leraar vertelde over de wet van aantrekkingskracht en het manifesteren.
Jedidjah Companje, eigenaresse van Pure Creation en expert bezield ondernemen. Via een visualisatie  werden we meegnomen naar onze diepere missie. Maroesja Grabijn, is merkessentie coach en leerde ons ‘Hoe creëer je jezelf als merk’. Miranda Broeren – De Livestreamer, live stream reporter. Liet ons de kracht van zichtbaarheid d.m.v. livestreamen ervaren. In de lunch pauze deed ik een eerste poging op dit vlak. Sabine van Dijk, NLP trainer, sjamaan, Chakra expert. Ze neemt je mee in de chakra’s van je bedrijf en volgens mij kan ze zo het theater in als Cabaretier. Heel bijzonder mens Sabine van Dijk en heeft ons laten stampen en zwingen en je krijgt buikpijn van het lachen op de koop toe.

Naast al deze gastsprekers zat ik samen met mijn van Bijbaan naar Bedrijf maatjes bij Corine op de bank. Het voelde alsof ik op TV kwam in een echte talk show. Naast dat Corine ons interviewde kwamen er ook vragen vanuit het publiek. Uiteraard vertelden we over onze ervaringen van de afgelopen maanden.  Ik zal nog even aan Corine vragen of ik de link mag delen zodat je het een en ander terug kan kijken mocht je geïnteresseerd zijn.

Naast heel veel nieuwe ontmoetingen kwam ik ook nog veel bekenden tegen. Het was een fantastische inspirerende dag. Bedankt Corine voor je uitnodiging en lef om dit te organiseren. Diepe buiging.

 

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #8

De voorbereidingen voor de Online Yoga Les zijn in volle gang!

De online lessen bestaan uit een serie van 10 uitgebreide video-lessen die je thuis (of waar je maar wilt) kunt volgen. Op je computer, op je telefoon, of je tablet.

De eerst 5 yogalessen zijn gericht op de onderrug, dan gaan we 4 lessen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in les 10 een hele serie voor zowel de onderrug en de bovenrug.

De lessen zijn basis CAY-yogalessen waarin je tevens de basis principes krijgt uitgelegd. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen met (rug)klachten. Veel nek- en schouderklachten ontstaan vaak de een stijve en kromme bovenrug.  Je wordt bewust van je lichaamshouding en je leert de oefeningen toe te passen in je dagelijks leven.

Eigenlijk is Critical Alignment Yoga geschikt voor iedereen die (weer) licht en vrij wil bewegen. In de Critical Alignment gebruiken we hulpmiddelen op spanning op te lossen die diep opgeslagen is in het lichaam of waar je niet zo gemakkelijk bij kan komen. Bijvoorbeeld tussen de schouderbladen.

Hieronder vind je alvast wat meer informatie, en wil je op de hoogte blijven? Vul dan het formulier, geheel vrijblijvend, in.

Ja, ik heb interesse in de online video serie – stuur me de gratis video!

Voor wie zijn de online lessen bedoeld?

De lessen zijn ontwikkeld voor mensen met verschillende behoeften in allerlei situaties:

 • Je bent geïnteresseerd in yoga maar je wilt oefenen wanneer jou dit uitkomt,
 • of je bent fysiek niet instaat om naar een yoga studio te gaan om yogalessen te ontvangen omdat je te ziek, vermoeid of andere klachten hebt die jou beperken,
 • of je hebt klachten die je door zelfonderzoek en oefeningen zelf kunt gaan oplossen,
 • of je doet al yoga bij Yoga Ommen of een andere yogastudio, maar je wilt er intensiever -op momenten dat het jou uitkomt- mee bezig
 • er is geen yogastudio in de buurt die Critical Alignment geeft en je bent toch heel benieuwd wat Critical Alignment voor jou kan betekenen!

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #7

De Yoga Studio van Yoga Ommen was een week lang een filmset geworden. Onder de deskundige begeleiding van een nog on ontdekte negentienjarige videoproducer uit het mooie dorp Den Ham in Overijssel genaamd Cars Bijlstra werd ik bekwaam begeleid. Cars weet het zelf nog niet maar wordt vast de nieuwe Steven Spielberg. Eerst gaat hij nog verder studeren in Enschede. Het was van te voren voor ons moeilijk inschatten hoe veel tijd we voor de opnames nodig zouden hebben. 

Het online Critical Alignment Yoga Programma is een 10 weeks yoga programma waarin je naast de basis oefeningen ook de basis principes krijgt uitgelegd. Ik heb gekozen voor 2 thema’s:  Onder rug en Boven rug worden stap voor stap behandeld en elke week rustig opgebouwd.

Wat levert het dan uiteindelijk op?  ‘Yoga is niet alleen maar 1x in de week op de yogamat’, zeg ik geregeld in mijn lessen. Bewustzijn van je lichaamshouding en de oefeningen gaan toepassen in het dagelijks leven. Daar gaat het om! Heb je rugklachten of wil je deze voorkomen door simpele basis oefeningen dan is dit online programma uitermate geschikt.

Door Critical Alignment Yoga werk je aan een betere lichaamshouding. Je voert overbodige spanningen af. Het is letterlijk, overbodige balast van je af laten glijden. Het voorkomen of juist verminderen van rugklachten. Doordat de wervelkolom en de rugspieren zich weer versoepelen kan de doorgifte van beweging worden doorgegeven naar de armen en de benen. De oorspronkelijk kracht komt weer terug. Verder ervaar je meer ademruimte, vrijheid om weer licht te kunnen bewegen. Zoals eigenlijk ons leven is bedoeld.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Meld je dan al vast aan om op de hoogte blijven voor de ontwikkelingen.. Laat dan je e-mail adres achter via het contact formulier. Dan maak je kans op een gratis online programma!

Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een proefles bij Yoga Ommen of maak een afspraak voor een individuele yogales.

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #6

Onderdeel van het traject van Yogadocent naar Online Yogadocent is dat Corine van Zoelen- Yoga business coach bij je thuis komt voor een individuele sessie. Haar deskundigheid en ervaring neemt ze mee om op maat advies te verstrekken. Een online programma is niet alleen wat filmpjes maken en dan op internet zetten. Een heel communicatie planning komt erbij kijken. Blijf mensen informeren wat je doet tijdens je reis onderweg naar je online programma. Voor mij is het allemaal nieuw en veel informatie en mijn processor in de bovenkamer slaat geregeld op tilt. Zo veel kan er niet allemaal te gelijk in bij mij. Een heerlijke lunch bij Crand Cafe Jipp op het terras geeft weer wat ruimte in mijn hoofd. Na de lunch voel ik een dipje en wil mijn lichaam het liefst net als in de Mediterrane landen een kleine siesta houden. Een kop koffie bij Standout Reclame biedt soelaas en sleept mij er doorheen. Jorin neemt ons mee achter de schermen van het digitale online gebeuren. Zo bouwen we langzaam en gestaag als team verder aan de droom. Een eigen online programma begint steeds dichterbij te komen.

Corine van Zoelen yoga businessYoga Business coach Corine van Zoelen bij JippJorin van Vilsteren

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #5

Geregeld krijg ik de vraag of mijn online yoga programma al beschikbaar is. Helaas, was het maar waar. Zo eenvoudig is het allemaal niet. Er zijn nog vele stappen te zetten. Het is een echt groot project. Naast al mijn andere werkzaamheden zoals de wekelijkse lessen, voorbereidingen van YogaCamp2017. Mijn baan als Jeugdverpleegkundige bij de GGD-IJsseland doe ik er ook nog ff bij. Nog een beetje huishouden op zijn tijd en een dochter en man aandacht geven is ook heel belangrijk. Gelukkig wordt ik goed gecoacht en hadden we 29 juni jl. een samenkomstdag van het traject ‘Van bijbaan naar bedrijf‘ in Lelystad op de Yogaboerderij van Corine van Zoelen de yoga business coach. Onderwerpen voor deze dag waren: in de ochtend tips en tricks rondom FaceBook van Lyn van der Meer. Lyn is naast weddingplanner ene Virtual Assistent en creatieveling voor vrouwelijke ondernemers. Een online academy in elkaar zetten draait ze haar hand niet voor om en ze weet veel van de trukendoos van FB. FaceBook is een studie op zich was mijn conclusie. In de middag na een heerlijk vegetarische lunch werden we door Martine de Troije  van Sparkle training en coaching scherp gehouden over onze afleiders en hoe daar mee te dealen om toch je uiteindelijke droom te gaan verwezenlijken.

Yoga Oline trajectYoga Online trajectYoga online traject

 

Wat is de stand van zaken wat betreft het online programma?

Mijn doel met mijn online yogaprogramma is om mensen met klachten te bereiken die niet in de gelegenheid zijn om naar mij of iemand anders te gaan die Critical Alignment Yoga en Therapie geeft. Hiermee kan ieder op zijn eigen tempo en gewenst moment van de dag zijn of haar Yoga Practice oefenen. Met een kwalitatief goede yogales en houdingen waardoor ze hun gezondheid en klachten (spanning) kunnen gaan oplossen en weer in contact staan met zichzelf.

Maar wat komt er allemaal bij kijken? Nou het vinden van een team dat mij hierbij kan ondersteunen. Zoals een filmer, video editor, marketeer gelukkig heb ik deze laatste in huis als echtgenoot Arjan Yspeert, de vrije adviseur. Achter de schermen zijn we druk met voorbereidingen. Zo zal binnenkort de eerste video klaar zijn waarin ik een tweetal basisoefeningen uitleg. Verder verdiep ik mij in de technische aspecten hoe dit allemaal online op de website moet komen. Het is een hele klus, waar ik mij deze zomer flink mee kan vermaken.

online yogadocent

Hoe het begon met de eerste stap!

Omdat ik veel mensen in de yogalessen tegen kom met diverse fysieke en ook mentale klachten wilde ik mij verder gaan verdiepen in de Yoga Therapie. Ik heb eerst een hele boel boeken over dit onderwerp besteld waaronder het dikke boek Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen. Aangezien ik dyslexie heb, sprak mij dit hele dikke boek in eerste instantie helemaal niet aan. Naast de vele lettertjes, ligt het boek zwaar in de hand, je pakt het niet even bij voor je naar bed gaat. Laat staan lezen in bed is echt onmogelijk met zo’n formaat. Het boek lag in de hoek eigenlijk om langzaam te vergeten. Op een gegeven moment heb ik boek toch eens ter hand genomen. Wat bleek? Het is erg makkelijk leesbaar en heel toegankelijk geschreven. Alleen de hulpmiddelen die er worden gebruikt, daar snapte ik helemaal niks van. Maar nieuwsgierigheid werd gewekt! Helemaal toen er nieuwsbrief kwam van de Vereniging Yogadocenten Nederland. In de nieuwsbrief werd de bijscholing voor yogadocenten Critical Alignment Yoga Basis in Amsterdam vermeld. Ik heb geen seconde meer getwijfeld en heb mij opgegeven. Zo zat ik begin januari 2014 aan de blankenstraat 166 met nog een 20-tal andere yoga docenten geboeid naar Gert zijn verhaal te luisteren. Ik wist gelijk, ik ben thuis.

Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook buiten de yogales weer als ontspannen en licht kunt ervaren. Het was wel een andere manier van lesgeven van daar dat ik door ben gegaan met de module Critical Alignment Lesgeven  en de honger naar meer kennis en ervaring werd grote  en heb ik februari afgerond en in november 2015  de Therapie Opleiding.

Nu de volgende stap!

Enquete Yoga Ommen

Al heel lang krijg ik de vraag van mijn cursisten of ik iets online kan gaan doen. Ik heb hulp van Yoga Business Coach Corine van Zoelen om het plan werkelijkheid te laten worden. Stap voor stap neemt zij mij mee in deze digitale wereld. Ik heb natuurlijk geen flauw idee wat er allemaal bij komt kijken. De volgende stap is het maken van een Enquete om er achter te komen welke behoefte, klachten en vragen er spelen onder de yoga deelnemers. Na aanleiding van deze enquete kan verder gaan met het uitwerken in een online programma speciaal voor mensen met klachten.

Ben jij zelf iemand of mocht je iemand kennen deel dit blog. Doorsturen mag ook, zodat ik zoveel mogelijk informatie heb om andere yogi’s nog beter te kunnen helpen met mijn online programma.

Als je de enquête invult maak je kans een een GRATIS deelname van dit programma en blijf je op hoogte van alle ontwikkelingen. Het zal niet meer dan 6 minuten in beslag nemen en vermeld wel je naam, woonplaats en e-mailadres anders kan ik je niet op de hoogte brengen als je hebt gewonnen.

Klik HIER voor de link naar de enquête.

Alvast hartstikke bedankt voor je bijdrage

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #2

Daar is die dan, het moodboard van Irene Vos. Met mijn grote voorbeelden Gert van Leeuwen en Lizzie Lasater. Hoewel de beide yoga vormen lijken te verschillen zijn er ook veel overeenkomsten. Beiden hebben hun oorsprong vanuit de Iyengar Yoga. Judith Lasater is de moeder van Lizzie en heeft Restorative yoga ontwikkeld. Inmiddels hebben de dames gezamenlijk prachtige online programma’s. Nog een overeenkomst is dat ze tegen dat voor professionalisering zijn van het vak Yoga en houden van experimenteren en hun eigen denkbeelden weer wijzigen als er nieuwe inzichten ontstaan. Verschil in mijn optiek: Critical Alignment Yoga is meer Yang lees mannelijk en Restorative meer Yin lees vrouwelijk. Namaste

 Van Yogadocent naar Online Yogadocent #1

Al heel lang krijg ik de vraag van mijn cursisten of ik iets online kan gaan doen. Het gaat er dan eindelijk van komen. Op dinsdag 28 maart jl. reed ik naar De Yogaboerderij – De Yogastudio van Lelystad waar we samen met Karin Visser gespecialiseerd in Yin Yoga te Veghel, Janet Schmidt is rouw therapeut in combinatie met yoga, en Thijs Punt is Raja Yoga docent in Limmen de kickoff van het traject yogadocent naar online yogadocent onder begeleiding van Corine van Zoelen – Yoga Business Coach –

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Rooster

mei  2018
mDwdvZZ
 123456
7891011
Events on 11 mei 2018
 • CAY Intensive bij Open Yoga

  Begin: 11 mei 2018,19:00

12
Events on 12 mei 2018
 • CAY Intensive bij Open Yoga

  Begin: 12 mei 2018,13:00

13
14
Events on 14 mei 2018
15
Events on 15 mei 2018
16
Events on 16 mei 2018
1718
Events on 18 mei 2018
1920
21
Events on 21 mei 2018
 • 2de Pinksterdag Yoga Ommen gesloten

  Begin: 21 mei 2018,00:00

22
Events on 22 mei 2018
23
Events on 23 mei 2018
24
Events on 24 mei 2018
 • XL-les CAY Omgekeerde houdingen

  Begin: 24 mei 2018,19:30

25
Events on 25 mei 2018
2627
28
Events on 28 mei 2018
29
Events on 29 mei 2018
30
Events on 30 mei 2018
31 

Eerstvolgende lessen

CAY

Begin: 28 mei 2018,09:30

CAY

Begin: 28 mei 2018,20:00

CAR

Begin: 29 mei 2018,19:00