Bovenrug Critical Alignment Yoga

Nek-, schouder- en rugklachten oplossen met de yogaboog

Nek-, schouder- en rugklachten oplossen met de yogaboog? Hoe? Lees dan verder….

Yogaboog als brug naar een gevoel van ruimte en lichtheid zoals het leven bedoeld is. Een van de hulpmiddelen bij Critical Alignment Yoga is de boog.

Door onze dagelijks gewoonte- en bewegingspatronen, of juist het gebrek aan beweging ervan. Zeker na langdurige dag achter computer, laptop, tablet en smartphone bieden Critical Alignment Yoga-oefeningen met de yogaboog een welkom tegenwicht. Mijn eigen eerste ervaringen op de boog waren eerlijk gezegd best heftig. Toch wist ik gelijk dat dit de weg was naar meer openheid, ruimte en vrijheid om volledig te kunnen leven. In de houding op de boog gaat stap voor stap als we de voorbereidende oefeningen op de rol of strip hebben gedaan. Om uit de houding van de boog te komen wordt je werkelijk geconfronteerd met de spanning die je meedraagt.

Veel nek- en schouderklachten ontstaan door de vele vooroverbuigingen die we in ons dagelijks leven maken. ‘Eigenlijk is ons leven een grote vooroverbuiging’, hoor ik mijn opleider Gert van Leeuwen nog zeggen. Deze klachten worden veroorzaakt door verkromming en het verstijven van de bovenrug. Op wervelniveau buigt de wervelkolom, waardoor het gewicht van het hoofd, dat normaal 5-8 kg weegt, door de invloed van de zwaartekracht nog twee- tot driemaal zo zwaar wordt. Reken maar uit wat de nek- en schouderspieren en ook de wervelkolom dan aan gewicht moeten gaan dragen. Geen wonder dat dit op de langere termijn klachten als hoofdpijn, rsi/cans-achtige klachten en beperkingen in schouders en armen gaat geven.

Meer achterover buigen

Veel mensen vinden achterover buigingen spannend en ook wel eng. We hebben geen ogen van achteren, en daarom is het eigenlijk een vorm van overgave en je kwetsbaar opstellen. Achteroverbuigingen hebben een energetische uitwerking. Ze open je hartgebied en ook de longen krijgen letterlijk meer ademruimte. Je creëert ruimte voor je gevoelsleven. Wat niet altijd even makkelijk is, want niet ieder gevoel wil je onder ogen zien. Vele, vaak oude opgeslagen spanning in je lichaam komt dan naar de oppervlakte. Gevoel van misselijkheid, maar ook hoofdpijn kunnen hierbij horen. Veel mensen komen voor een wekelijkse yogales voor hun ontspanning, maar worden op deze manier juist met hun spanning geconfronteerd. Het vergt dan een onderzoekende en nieuwsgierige blik van de yogabeoefenaar om dit ook daadwerkelijk te willen onderzoeken. Een goede opbouw van de yogales en begeleiding van de yogadocent is een voorwaarde.

Wat levert het dan uiteindelijk op? Door regelmatig gebruik van de yogaboog werk je aan een betere lichaamshouding. Je voert overbodige spanningen af. Het is, letterlijk, overbodige balast van je schouders af laten glijden. Het voorkomen of juist verminderen van nek-, schouder- en rugklachten. Doordat de wervelkolom en de bovenrugspieren zich weer versoepelen kan de doorgifte van beweging worden doorgegeven aan de armen. De oorspronkelijke kracht komt weer terug. Verder ervaar je meer ademruimte, vrijheid om weer licht te kunnen bewegen. Zoals ons leven eigenlijk bedoeld is. Ik heb veel meer bewegingsruimte gekregen. Bewegingen die ik nooit voor mogelijk heb kunnen houden. 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je zelf eens de effecten komen ervaren? De oefeningen zijn makkelijk te leren en kun je na wat oefenen ook goed zelf thuis toepassen. Woon je niet in de buurt van Ommen? Geen nood aan de man of vrouw! Dan biedt het Online Critical Alignment Yoga Programma een goed alternatief of vraag eerst de gratis 6 daagse challenge aan van Rugklacht naar Rugkracht!

Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een proefles bij Yoga Ommen, of maak eens een afspraak voor een individuele yogales.

 

Critiical Alignment Yoga en Therapie

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Rooster

december  2018
MDWDVZZ
 12
3
Events on 3 december 2018
4
Events on 4 december 2018
5
Events on 5 december 2018
67
Events on 7 december 2018
89
10
Events on 10 december 2018
11
Events on 11 december 2018
12
Events on 12 december 2018
1314
Events on 14 december 2018
1516
17
Events on 17 december 2018
18
Events on 18 december 2018
19
Events on 19 december 2018
2021
Events on 21 december 2018
2223
24
Events on 24 december 2018
  • Kertvakantie Yoga Ommen gesloten

    Begin: 24 december 2018,00:00

252627282930
31 

Eerstvolgende lessen

CAY

Begin: 10 december 2018,09:30

CAR

Begin: 10 december 2018,11:15

CAY

Begin: 10 december 2018,20:00