Life Force Yoga en Mindfulness

Critical Alignment Yoga (CAY) bij Life Force Yoga en Mindfulness te Westervoort

Onderrug en bovenrug – Critical Alignment Yoga (CAY)

Deze workshop Critical Alignment Yoga geef ik bij Life Force Yoga en Mindfulness in Westerfoort, in de buurt van Arnhem. Ik kom op zaterdag 28 september 2019 van 13:00-17:00 in mijn rode caddy “Yoga on the Move”.

Workshop Critical Alignment Yoga voor onderrug en bovenrug

Wil je je lichaam herontdekken en ben je bereid om je gewoontehoudingen hiervoor te doorbreken? In deze workshop Critical Alignment Yoga leer je hoe je spanning in je lichaam oplost met behulp van een stripje, een rugrol, een blok, boogje en hoofdstandbankje, in samenwerking met je adem en de zwaartekracht. Je leert je lichaamsbewustzijn te vergroten rondom spanning, ontspanning en bewegen, om zo de vrije doorgifte van beweging te bevorderen en te optimaliseren.

Tijdens het eerste deel van de introductieworkshop besteden we aandacht aan onze onderrug. In deze workshop starten we met passieve oefeningen, met de hulp van een rolletje of een stripje. De oefeningen bereiden je lichaam voor op de serie en geven je een sterke focus. Tijdens deze oefeningen wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, die tijdens de serie een belangrijke rol speelt. Daarna volgt een serie oefeningen waarbij het accent op de onderrug ligt.

Tweede gedeelte van de workshop; de bovenrug

In het tweede gedeelte van de workshop verleggen we de aandacht naar de bovenrug. In ons dagelijks leven zitten we veel en krommen we de bovenrug als we bijvoorbeeld werken van achter onze computers, tablets en mobiele telefoons. Maar ook als je fietst, in de auto achter het stuur zit, in de tuin werkt of stofzuigt. We zijn ons dan niet bewust van onze lichaamshouding. Hierdoor kunnen op de langere termijn (pijn)klachten ontstaan. Iemand met een kromme en stijve bovenrug, neemt die stijfheid mee in de oefeningen. Daarom gebruiken we in Critical Alignment Yoga & Therapie hulpmiddelen om die gebieden te bereiken die je met de yogahoudingen niet zo goed bereikt. Om dit patroon te doorbreken, gaan we in deze workshop aan de slag om die stijfheden in de bovenrug te versoepelen.

Voor wie?
Geschikt voor de beginnende en de gevorderde cursist.
Zoals de grondlegger Gert Van Leeuwen omschrijft, is Critical Alignment Yoga een fysieke yogavorm in een meditatieve setting. Een uitdaging voor lichaam en geest!

Waar: Life-Force Yoga & mindfulness, Uitterweert 2, Westervoort.
Kosten: € 52,50
Wanneer: zie de workshopagenda datum op 28 september op een zaterdagmiddag van 13:00-17:00 uur.

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.