Yoga Ommen: het nieuwe yogaseizoen

Het nieuwe yogaseizoen

Het nieuwe yogaseizoen komt eraan! Vanaf maandag 2 september a.s. starten de lessen weer volgens het reguliere lesrooster.

Wat is het weer een prachtige, lange zomer! Er lijkt nog steeds geen einde aan te komen. De heide op de Lemelerberg staat dit jaar volop in bloei. Dat ontdenkten we samen met Jannie Pekkeriet tijdens de Mindful Run en Mind Walk van YogaCamp2019. Wat hebben we twee fantastische weken YogaCamp2019 gehad, in samenwerking met Natuurcamping de Lemeler Esch en Holy Basil. Elk jaar ontdekken meer mensen de combinatie van yoga en vakantie.

Een reactie die we binnen kregen van een YogaCampdeelnemer: ‘‘Ik heb genoten van de heerlijke week yoga, eten en kamperen in de natuur! Ik had dit jaar eerlijk gezegd en beetje heimwee toen ik weer thuis was.”

Cecilia Huisman van Integrale Yoga Schiedam heb ik even in de bloemetjes 💐gezet als dank voor haar fantastische yogalessen en trouwe inzet voor#YogaCamp, al vier jaar lang! We hebben gelijk geëvalueerd en nieuwe plannen gesmeed voor het vijf-jarig lustrumjaar, opnieuw op De Lemeler Esch Natuurcamping samen met Holy Basil.

Het nieuwe yogaseizoen - in het bloemetje gezet tijdens YogaCamp2019

De kracht van je gedachten

Ons lichaam en geest zijn één geheel. Als de geest heel erg actief is (druk in je hoofd) en eigenlijk aan het strijden is (dat gevoel dat je continu de ‘aanknop’ ingedrukt houdt), dan heeft dat gevolgen voor, en invloed op, je lichaam. Het is ziekmakend. Veel mensen hebben dit niet in de gaten. Het lichaam wil ons eigenlijk altijd dienen en aan de (hoge) eisen van de geest voldoen. De geest is alleen zo veel sneller dan het lichaam. Het lichaam hobbelt er als het ware achteraan. Totdat het niet meer kan en we tegen de grenzen aanlopen. Vaak zijn we dan al ver heen, zoals bij een burn-out, of zoals in mijn geval, een achillespees die scheurt.

Door yoga willen we bereiken dat lichaam en geest weer één geheel worden. Zeg maar, een eenheid vormen. Als er eenheid ontstaat van lichaam en geest, dan beginnen de natuurlijke levenskrachten die ons weer ongelofelijk veel kracht en energie geven, te werken.

Het nieuwe yogaseizoen - de kracht van je gedachten

Onze gedachten hebben enorme grote invloed op het dagelijks leven. Door geregeld op je yogamat je yogahoudingen te beoefenen word je hiermee geconfronteerd. Ik noem het altijd een soort ‘laboratoriumsituatie’. Als je even uit de hectiek stapt en weer gaat vertragen en verstillen, dan word je ook bewust van je eigen getetter/gekakel in je hoofd. Je kunt het verder lezen in mijn blog “De kracht van je gedachten”.

Yoga is toegankelijk voor iedereen, locatie Imminkhoeve

Yoga Ommen blijft in ontwikkeling. Ons uitgangspunt: yoga is voor en van iedereen!

Jong of oud, een maatje meer of minder, in je eentje of in een groep, lenig of niet, met of zonder beperking; voor iedereen is het mogelijk om yoga naar eigen ‘kunnen’ te beoefenen.

Yoga Imminkhoeve

Vanaf 4 september is het ook mogelijk om elke woensdagochtend van 9:30-11:00 yogales te volgen op locatie de Imminkhoeve in Lemele. De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk en ook de huidige leden van Yoga Ommen kunnen gebruikmaken van deze locatie. Is yoga nieuw voor je en zijn er bijzonderheden m.b.t. je gezondheid? Neem dan eerst telefonisch contact met ons op. Op deze manier kunnen we inschatten of je mee kunt doen aan groepslessen of dat individuele sessies wenselijk zijn.

Info en aanmelden Imminkhoeve

Gratis challenge “Van rugklacht naar rugkracht”

Ook in het nieuwe yogaseizoen kan iedereen gebruikmaken van de gratis challenge “Van rugklacht naar rugkracht”. En als je naast je wekelijkse lessen extra ondersteuning wilt, dan is het Online Critical Alignment Yoga Programma (OCAYP) een aanrader. Je hebt altijd toegang via Member login en kan dan waar je ook maar bent in de wereld inloggen.

Het programma bestaat uit CAY-lessen waarin je tevens de basisprincipes krijgt uitgelegd. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen met (rug)klachten. Veel nek- en schouderklachten ontstaan door een stijve en kromme bovenrug. Je wordt bewust van je lichaamshouding en je leert de oefeningen toe te passen in je dagelijks leven. Eigenlijk is Critical Alignment Yoga geschikt voor iedereen die (weer) licht en vrij wil bewegen.

Yoga Ommen on the move

Komend najaar ga ik weer op pad en geef ik workshops op verschillende locaties in het land. Zo ga ik naar het Yogafestival Schiermonnikoog (14-16 september). Dit wordt georganiseerd door Open Yoga. Het zou leuk zijn om elkaar daar op het strand of in de duinen te ontmoeten. De yogatent gaat deze keer ook mee!

Yogafestival Schiermonnikoog

Daarnaast ga ik de week daarop, op vrijdagavond 27 september, naar Janet Speelman van Yoga Studio Jade in Winschoten en de volgende dag, op zaterdag 28 september, naar Peter Haima van Life Force Yoga en Mindfulness in Westerfoort, om daar workshops Critical Alignment Yoga te geven. Klik op “Yoga Ommen on the Move’ voor meer info en aanmelden.

Life Force Yoga en Mindfulness

Yoga Ommen on the move agenda

Bezinningsweekend november 2019: Bezinnen en beginnen, stilstaan bij keuzes

Samen met Lilian Bults van mens & organisatie organiseer ik van 1-3 november een bezinningsweekend .

Heb je net als ik een brandend verlangen?  Wil je een weekend de tijd nemen om vorm te geven aan jouw ‘hartewens’. De eerste stap op weg naar jouw ‘hartsdoelen’. Zoek je een manier om jouw kleine of grote dromen of wensen om te zetten in daden?

Het bezinningsweekend Bezinnen en dan beginnen wat ik samen met Lilian Bults van mens & organisatie organiseer is gepland van 1-3 november a.s. Let op: Early bird tot 1 september! Dit keer gaan we naar de parelachtige plek Erve Deperman in Reutum (Twente).  Je kunt je nog steeds aanmelden voor dit speciale weekend.

Info en aanmelden bezinningsweekend

Mind-Walk en Mindful Run vanaf de Lemeler Esch

Al een aantal seizoenen werken Jannie Pekkeriet en Irene Vos samen tijdens de Mind-Walk en Mindful Run. Tijdens de trainingen Mind Walk en Mindful Run die Jannie organiseert komt Irene als gastdocent met haar Critical Alignment Yoga-hulpmiddelen (zoals de strip, de rol en het hoofdstandbankje) naar de Lemeler Esch.

Jannie start binnenkort weer met de Mind-Walk en Mindfulnes Run! Kijk voor de nieuwe data en je kunt je vanaf nu aanmelden.

Mindful run

 

Nieuwe yogaseizoen

Het nieuwe yogaseizoen komt eraan! Vanaf maandag 2 september a.s. starten de lessen weer volgens het reguliere lesrooster.

In de webwinkel kun je nu weer je abonnement betalen, en er zijn twee mogelijkheden: een keer per week of twee keer per week. Je betaalt dan 15 lessen €137 en voor abonnement 2 x per week €230.

De strippenkaart kost €115 voor 10 lessen kosten en is na aanschaf 6 maanden geldig.

winkel

Ik hoop in het nieuwe yogaseizoen weer vele bekende en onbekende gezichten te ontmoeten op het yogapad!

Namaste,

Irene Vos

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.