Het leven is net een puzzel

Het leven is net een puzzel

In 2020 heb ik veel gepuzzeld. Puzzels van soms meer dan duizend stukjes. Er kwam behoorlijk wat zitvlees, turen en peinzen aan te pas. Opgeven staat niet in mijn woordenboek en ik vertrouw altijd op mijn doorzettingsvermogen. Toch voelde ik al iets aan mijn innerlijke kompas. Iets in me vroeg zich af of ik deze puzzel wel kon oplossen.

Meebewegen met de uitdagingen van het leven

Ik was amper terug uit Kenia toen ik de deuren van de yogastudio moest sluiten. Ik besloot online yogales te geven via de livestream en later kwam daar buitenyoga bij in het sportpark of op de prachtige Imminkhoeve. YogaCamp op natuurcamping de Lemeler Esch kon gelukkig doorgaan, mét fantastisch weer.

Het leven is net een puzzel Irene Vos Yoga Ommen Critical Alignment Yoga

YogaCamp was zelfs nog nooit zo goed bezocht als deze zomer. We gingen creatief om met de omstandigheden en bewogen mee met de uitdagingen van het leven, zoals we dat ook op de yogamat beoefenen. Yoga toepassen in het dagelijks leven is een mantra die ik veelvuldig gebruik. Tenslotte begint de yogales pas echt als je van de yogamat afstapt. Nou, dat hebben we het afgelopen jaar wel gemerkt.

Het leven is net een puzzel Irene Vos Yoga Ommen YogaCamp 2020 stertent Critical Alignment Yoga

Passsen en meten

Het bleef passen en meten. Soms zag ik in één keer het ontbrekende stukje. Dan sloot alles naadloos op elkaar aan en voelde het even compleet. Maar vervolgens viel het weer uiteen en kon ik opnieuw beginnen.

 

Het leven is net een puzzel Irene Vos Yoga Ommen Yogastudio 2020 Critical Alignment Yoga

Het nieuwe yogaseizoen pakte ik de draad weer op. Deze keer vanaf een nieuwe locatie aan de Slagenkampweg. Langzaam kwamen mensen terug en op gepaste afstand genoten we met elkaar van de yogalessen. Het was nog steeds niet hetzelfde, maar toch. Toen mochten we met maximaal twee mensen in de yogales en bood ik de livestream ernaast aan als alternatief, daarna heel even weer met acht.

Het leven is net een puzzel Irene Vos Yoga Ommen puzzelen Critical Alignment Yoga

De puzzel is niet meer compleet

Het bleef een zoektocht. Er waren ogenblikken dat ik er even geen gat meer in zag en halverwege de puzzel kwam ik erachter dat wel heel veel stukjes ontbraken. Toch hield ik hoop om hem te kunnen voltooien.

Totdat het bericht kwam dat opnieuw de deur dicht moest. Dit keer wist ik het eigenlijk al: nu wordt het definitief.

Je kunt bij de pakken neerzitten, zoeken naar de stukjes die je bent kwijtgeraakt, of accepteren dat de puzzel niet meer heel is.

Geen makkelijke beslissing

Het begon allemaal met een briefje in de bibliotheek in maart 2011: ‘Yogadocent in opleiding zoekt oefencursisten.’ Vanuit huis, tussen de verhuisdozen en een bank, ontstond Yoga Ommen. Vele mensen zijn gekomen en gegaan. Een aantal van jullie staan al tien jaar wekelijks bij me op de yogamat. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar financieel is dit niet meer vol te houden.

Eerst wilde ik nog niet toe- en opgeven. Ik was verdrietig en ergens ook boos en teleurgesteld. Toen kwam berusting, overgave en vrede. Een proces om van te leren en te vertrouwen. Met dankbaarheid kijk ik terug op al die mooie jaren. Ik heb ervan genoten en wil iedereen enorm bedanken voor de mooie tijd die we met elkaar hebben gehad. Wellicht komen we elkaar weer tegen.

Met geduld en tijd ontstaat weer ruimte om aan iets nieuws te beginnen. Met of zonder andere puzzellaars. Ik weet dat ik altijd opnieuw kan beginnen met de puzzel van het leven.

Vanaf 1 maart 2021 stop ik met het geven van wekelijkse yogalessen

Sinds de nieuwe lockdown kan ik alleen yogales geven via de livestream. Iedereen heeft tot 1 maart de mogelijkheid om de wekelijkse livestream yogalessen te volgen. Hiervoor geef je je op via het lesrooster.

Afhankelijk van de persconferentie rond 19 januari kunnen we wellicht de laatste weken nog yoga beoefenen in de studio.

Je kunt dus nog een aantal weken gebruikmaken van de strippenkaart of een losse yogales boeken. Een nieuwe strippenkaart of een nieuw abonnement aanschaffen is niet meer mogelijk.

Het Online Critical Alignment Yoga Programma blijft wel beschikbaar en ook deze website blijft bestaan. Wil je dit online programma aanschaffen met inlevering van de nog openstaande lessen die je hebt op de strippenkaart, dan is dat ook een mogelijkheid. Stuur mij een bericht en dan maak ik een kortingscode aan.

Het was een intensief jaar en ik neem eerst rustig de tijd om na te denken over een andere invulling.

Namaste, Irene Vos

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.