Karibuni Africa Yoga Project

Karibu sana in 2019 Africa Yoga Project

“Karibu sana” betekent in Swahili “van harte welkom”. Velen van ons maken goede voornemens. De kunst is om deze voornemens ook waar te maken. Zo had ik al heel lang een voornemen en in 2016 voegde ik daad bij woord.

Yoga Ommen is nauw verbonden met het land Kenia. Het land waar onze dochter vandaan komt. Al een lange tijd heb ik de wens om mee te helpen met het Africa Yoga Project (AYP). Het doel van AYP is het verspreiden van yoga in Afrika.

Ik voelde dat ik er klaar voor was en in 2016 was het dan zover: een yogadocent in opleiding begeleiden/coachen in het mentorprogramma. Ik werd hierbij goed ondersteund door AYP-coördinator Richard Kitochi. Het is een fantastische manier om de opgedane kennis en ervaring te delen met anderen.

Mijn eerste mentee was David Maina. Al direct voelde ik een goede klik. Na het eerste Skypegesprek leek het of we elkaar al jaren kenden. Alleen sloeg het noodlot toe. Voor de derde Skypebijeenkomst kwam David niet opdagen. Ook Richard wist niet waar hij was. Ach, dacht ik nog. Ik weet hoe het verkeer in Nairobi kan zijn, tenslotte heb ik er zelf 8 maanden gewoond. Of misschien heeft hij zich vergist en denkt hij dat het een week later is. Tot we het trieste bericht kregen dat AYP mentee David Maina was overleden. Hoewel wij elkaar maar kort hebben mogen leren kennen, voelde het alsof ik een goede vriend had verloren.

Davis Maina AYP

In memoriam David Maina

Na een time-out van enkele weken heb ik contact opgenomen met AYP en via hen begreep ik dat er nog 4 mentees geen mentor hadden. Dit was voor mij genoeg motivatie om de draad weer op te pakken. Ik kreeg een nieuwe mentee. Maar hoe we van beide kanten ook ons best deden, met mijn nieuwe mentee lukte het niet om zijn opleiding op de rit te krijgen. Uiteindelijk is er in goed overleg besloten om de samenwerking te stoppen. Het had bij wijze van spreken veel bloed, zweet en tranen gekost. Daarom wilde ik mij eerst eens gaan bezinnen hoe verder…

Shine_Centre_logo_col_medium

Weer nam ik een time-out. Nu voor een wat langere periode. Ik heb mij voorgenomen dat als ik weer mentor wil zijn voor het AYP,  ik dan heel goed op de hoogte wil zijn van de inmiddels opgerichte AYP Academy. Dat is de reden waarom ik samen met Jose Meboer begin juni terugreis naar het land van onze kinderen. Voor het bezoek aan het AYP en de Academy willen we $1000,- inzamelen. Dit geld wordt dan 100% besteed aan vrij toegankelijke yogalessen voor Kenianen in hun communities.

Mijn vraag aan jou is om een bedrag te doneren. Als dank zal ik onder de donateurs begin juni een online Critical Alignment Yoga programma verloten ter waarde van €159,-! Kleine en grote bedragen, alles is van harte welkom. Het bedrag gaat rechtstreeks naar het Africa Yoga Project.

Asante sana, ontzettend bedankt!

Tijdens de reis in Kenia neem ik jullie mee naar ons bezoek bij de AYP Academy en deel ik mijn bevindingen.

Donatie Africa Yoga Project

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.