Handstands, Hugs & Happiness Tour NL

Handstands, Hugs & Happiness Tour NL

Geregeld krijg ik de reactie: “Yoga in Africa? Hebben ze dat daar dan nodig?”

“Natuurlijk!” zeg ik dan.

Yoga is voor iedereen en ook in Africa hebben mensen stress en behoefte aan yoga. Misschien zelfs wel meer dan in Nederland. Probeer je eens voor te stellen hoe het is om elke dag maar weer slechts een paar euro’s te verdienen, en daar je gezin mee te moeten voeden. Of hoe het is om te wonen in de slumps. Toen ik in 2009 in Nairobi in de buurt van Junction door de big dip liep, realiseerde ik me dat ik yoga naar Kenia wilde brengen. Gelukkig was Paige Eleson, de co-founder en excutive director van het Africa Yoga Project (AYP) mij al ver vooruit.

Afgelopen juni bezocht ik het AYP en gaf ik in het Shine Center een workshop Back Care Basics aan yogadocenten in opleiding. Mijn wervelkolom zat in de bagage en bij de douane schrokken ze zich kapot. Ik stelde ze gerust dat deze van plastic was en kreeg toegang tot de Keniaase bodem. Lees hier mijn uitgebreide reisverslag

Terug in Nederland hield ik contact met AYP-coordinatoren Chichi Birgen en Eliam Wanjik. Samen brainstormden we hoe we het Africa Yoga Project bekender kunnen maken in Europa. Nu gaan er twee keer per jaar yogadocenten in opleiding van het AYP naar de Verenigde Staten voor een Handstands Hugs & Happiness Tour. Dus, waarom niet naar Europa? We besloten: laten we een try-out organiseren in Nederland!

Het idee is als volgt: in juni 2020 komen twee docenten van het Africa Yoga Project naar Nederland om hier gastlessen of workshops te geven bij verschillende yogastudio’s en -festivals. Hiermee willen we geld inzamelen voor het AYP. Ik ben coordinator en gastvrouw en zorg voor onderdak en vervoer. Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan!

Om deze reden zoeken we voor de maand juni 2020 yogastudios en -festivals in het hele land die zich willen verbinden met de AYP HHH-Tour en die willen helpen om bekendheid en donaties te generen.
Uiteraard zal er ook veel publiciteit worden gegenereerd met deze actie. Heb je een yogastudio of organiseer je een yogafestival en ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op 0681472001, of klik op onderstaande button en vul het formulier in.

Join HHH tour NL

 

Deel dit artikel: