Van yogadocent naar online yogadocent #10

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #10

Een online programma is niet alleen wat filmpjes maken en klaar is klara. Er komt veel meer bij kijken.  Simone Levie gaf donderdag 12 oktober jl. een MPOP event op een prachtige locatie de Rijtuigloods te Amersfoort. MPOP staat voor Maak Prachtige Online Prgramma’s! Dit event is bedoeld als kennismaking met haar programma en over het lanseren van je eigen online programma. Ik kwam in die grote zaal te zitten naast een onbekende, ik stelde mij aan haar voor. Ze heet Jellienke Winters oprichtster en eigenaar van Asspire Autism. Veel tijd om verder kennis te maken kregen we niet. We werden door Simone uitnodigt voor een openingsmeditatie. Ik ging hier eens goed voor zitten. Wat kwam deze meditatie binnen, al binnen enkele ogenblikken rolden de tranen over mijn wangen. Beschrijving van enkele flarden die zijn blijven hangen waren. ‘Neem je dromen serieus’,  ‘Verbind twee verschillende werelden met elkaar’, ‘wees dankbaar dat je toegang hebt tot onderwijs, internet en kennis’,  verander je ‘armoede’-mindset naar een mindset-‘leven in overvloed’. ‘Joy & Vreugde’ is ons grootste goed!’. ‘Help elkaar’, Start met geloof in jezelf, met liefde voor jezelf’. ‘Als jij gaat veranderen dan veranderd de wereld om je heen met je mee.’ ‘Durf stil te zijn’, maak onderdeel uit van de ‘Shift’ in deze wereld. Na deze mediatie was er iets veranderd in de zaal. Ik merkte dat ik mijn nog best onbekende buurvrouw wilde omhelzen. Het grappige was dat zij dat ook wilde. Er was geen twijfel en we deden dat dan ook maar gewoon.

We raakten verder aan de praat.

De missie van Jellienke is: Mensen met autisme in hun kracht zetten.

In 2020 staan 100.000 mensen met autisme in hun kracht!

Dit kan Jellienke niet alleen. Hier heeft ze JOUW hulp bij nodig.

Hoe? DEEL alle kennis die je van mij hebt geleerd en alles dat jou geholpen heeft met anderen! Bij deze Jellienke wil ik een steentje bijdragen, ohm shanti.

Voor mij kon deze MPOP-dag al niet meer stuk. MPOP Simone Levie MPOP Simone Levie

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #9

Zaterdagochtend 30 september jl. al vroeg onderweg naar de Kubus in Lelystad waar het eerste Yoga Business Event (YBE) van Corine van Zoelen de Yoga Business Coach wordt gehouden. Voor haar ontzettend spannend en voor mij ook wel een beetje. Thema van dit eerste YBE was, ‘Jezelf zichtbaar maken’ zodat we met yoga de wereld een beetje mooier kunnen maken. Iedereen krijgt klanten die bij hem of haar passen. Er zijn genoeg klanten voor iedereen! Is het uitgangsmoto. Er kwam circa 85 yogadocenten op dit eerste YBE event af. Naast Corine van Zoelen waren er ook diverse gastsprekers zoals;

Ira Nagel, heeft het Namaste Cafe en is Spiritueel leraar vertelde over de wet van aantrekkingskracht en het manifesteren.
Jedidjah Companje, eigenaresse van Pure Creation en expert bezield ondernemen. Via een visualisatie  werden we meegnomen naar onze diepere missie. Maroesja Grabijn, is merkessentie coach en leerde ons ‘Hoe creëer je jezelf als merk’. Miranda Broeren – De Livestreamer, live stream reporter. Liet ons de kracht van zichtbaarheid d.m.v. livestreamen ervaren. In de lunch pauze deed ik een eerste poging op dit vlak. Sabine van Dijk, NLP trainer, sjamaan, Chakra expert. Ze neemt je mee in de chakra’s van je bedrijf en volgens mij kan ze zo het theater in als Cabaretier. Heel bijzonder mens Sabine van Dijk en heeft ons laten stampen en zwingen en je krijgt buikpijn van het lachen op de koop toe.

Naast al deze gastsprekers zat ik samen met mijn van Bijbaan naar Bedrijf maatjes bij Corine op de bank. Het voelde alsof ik op TV kwam in een echte talk show. Naast dat Corine ons interviewde kwamen er ook vragen vanuit het publiek. Uiteraard vertelden we over onze ervaringen van de afgelopen maanden.  Ik zal nog even aan Corine vragen of ik de link mag delen zodat je het een en ander terug kan kijken mocht je geïnteresseerd zijn.

Naast heel veel nieuwe ontmoetingen kwam ik ook nog veel bekenden tegen. Het was een fantastische inspirerende dag. Bedankt Corine voor je uitnodiging en lef om dit te organiseren. Diepe buiging.

 

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #8

De voorbereidingen voor de Online Yoga Les zijn in volle gang!

De online lessen bestaan uit een serie van 10 uitgebreide video-lessen die je thuis (of waar je maar wilt) kunt volgen. Op je computer, op je telefoon, of je tablet.

De eerst 5 yogalessen zijn gericht op de onderrug, dan gaan we 4 lessen waar het accent op de bovenrug ligt en dan in les 10 een hele serie voor zowel de onderrug en de bovenrug.

De lessen zijn basis CAY-yogalessen waarin je tevens de basis principes krijgt uitgelegd. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen met (rug)klachten. Veel nek- en schouderklachten ontstaan vaak de een stijve en kromme bovenrug.  Je wordt bewust van je lichaamshouding en je leert de oefeningen toe te passen in je dagelijks leven.

Eigenlijk is Critical Alignment Yoga geschikt voor iedereen die (weer) licht en vrij wil bewegen. In de Critical Alignment gebruiken we hulpmiddelen op spanning op te lossen die diep opgeslagen is in het lichaam of waar je niet zo gemakkelijk bij kan komen. Bijvoorbeeld tussen de schouderbladen.

Hieronder vind je alvast wat meer informatie, en wil je op de hoogte blijven? Vul dan het formulier, geheel vrijblijvend, in.

Ja, ik heb interesse in de online video serie – stuur me de gratis video!

Voor wie zijn de online lessen bedoeld?

De lessen zijn ontwikkeld voor mensen met verschillende behoeften in allerlei situaties:

  • Je bent geïnteresseerd in yoga maar je wilt oefenen wanneer jou dit uitkomt,
  • of je bent fysiek niet instaat om naar een yoga studio te gaan om yogalessen te ontvangen omdat je te ziek, vermoeid of andere klachten hebt die jou beperken,
  • of je hebt klachten die je door zelfonderzoek en oefeningen zelf kunt gaan oplossen,
  • of je doet al yoga bij Yoga Ommen of een andere yogastudio, maar je wilt er intensiever -op momenten dat het jou uitkomt- mee bezig
  • er is geen yogastudio in de buurt die Critical Alignment geeft en je bent toch heel benieuwd wat Critical Alignment voor jou kan betekenen!

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #7

De Yoga Studio van Yoga Ommen was een week lang een filmset geworden. Onder de deskundige begeleiding van een nog on ontdekte negentienjarige videoproducer uit het mooie dorp Den Ham in Overijssel genaamd Cars Bijlstra werd ik bekwaam begeleid. Cars weet het zelf nog niet maar wordt vast de nieuwe Steven Spielberg. Eerst gaat hij nog verder studeren in Enschede. Het was van te voren voor ons moeilijk inschatten hoe veel tijd we voor de opnames nodig zouden hebben. 

Het online Critical Alignment Yoga Programma is een 10 weeks yoga programma waarin je naast de basis oefeningen ook de basis principes krijgt uitgelegd. Ik heb gekozen voor 2 thema’s:  Onder rug en Boven rug worden stap voor stap behandeld en elke week rustig opgebouwd.

Wat levert het dan uiteindelijk op?  ‘Yoga is niet alleen maar 1x in de week op de yogamat’, zeg ik geregeld in mijn lessen. Bewustzijn van je lichaamshouding en de oefeningen gaan toepassen in het dagelijks leven. Daar gaat het om! Heb je rugklachten of wil je deze voorkomen door simpele basis oefeningen dan is dit online programma uitermate geschikt.

Door Critical Alignment Yoga werk je aan een betere lichaamshouding. Je voert overbodige spanningen af. Het is letterlijk, overbodige balast van je af laten glijden. Het voorkomen of juist verminderen van rugklachten. Doordat de wervelkolom en de rugspieren zich weer versoepelen kan de doorgifte van beweging worden doorgegeven naar de armen en de benen. De oorspronkelijk kracht komt weer terug. Verder ervaar je meer ademruimte, vrijheid om weer licht te kunnen bewegen. Zoals eigenlijk ons leven is bedoeld.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Meld je dan al vast aan om op de hoogte blijven voor de ontwikkelingen.. Laat dan je e-mail adres achter via het contact formulier. Dan maak je kans op een gratis online programma!

Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een proefles bij Yoga Ommen of maak een afspraak voor een individuele yogales.

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #6

Onderdeel van het traject van Yogadocent naar Online Yogadocent is dat Corine van Zoelen- Yoga business coach bij je thuis komt voor een individuele sessie. Haar deskundigheid en ervaring neemt ze mee om op maat advies te verstrekken. Een online programma is niet alleen wat filmpjes maken en dan op internet zetten. Een heel communicatie planning komt erbij kijken. Blijf mensen informeren wat je doet tijdens je reis onderweg naar je online programma. Voor mij is het allemaal nieuw en veel informatie en mijn processor in de bovenkamer slaat geregeld op tilt. Zo veel kan er niet allemaal te gelijk in bij mij. Een heerlijke lunch bij Crand Cafe Jipp op het terras geeft weer wat ruimte in mijn hoofd. Na de lunch voel ik een dipje en wil mijn lichaam het liefst net als in de Mediterrane landen een kleine siesta houden. Een kop koffie bij Standout Reclame biedt soelaas en sleept mij er doorheen. Jorin neemt ons mee achter de schermen van het digitale online gebeuren. Zo bouwen we langzaam en gestaag als team verder aan de droom. Een eigen online programma begint steeds dichterbij te komen.

Corine van Zoelen yoga businessYoga Business coach Corine van Zoelen bij JippJorin van Vilsteren

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #5

Geregeld krijg ik de vraag of mijn online yoga programma al beschikbaar is. Helaas, was het maar waar. Zo eenvoudig is het allemaal niet. Er zijn nog vele stappen te zetten. Het is een echt groot project. Naast al mijn andere werkzaamheden zoals de wekelijkse lessen, voorbereidingen van YogaCamp2017. Mijn baan als Jeugdverpleegkundige bij de GGD-IJsseland doe ik er ook nog ff bij. Nog een beetje huishouden op zijn tijd en een dochter en man aandacht geven is ook heel belangrijk. Gelukkig wordt ik goed gecoacht en hadden we 29 juni jl. een samenkomstdag van het traject ‘Van bijbaan naar bedrijf‘ in Lelystad op de Yogaboerderij van Corine van Zoelen de yoga business coach. Onderwerpen voor deze dag waren: in de ochtend tips en tricks rondom FaceBook van Lyn van der Meer. Lyn is naast weddingplanner ene Virtual Assistent en creatieveling voor vrouwelijke ondernemers. Een online academy in elkaar zetten draait ze haar hand niet voor om en ze weet veel van de trukendoos van FB. FaceBook is een studie op zich was mijn conclusie. In de middag na een heerlijk vegetarische lunch werden we door Martine de Troije  van Sparkle training en coaching scherp gehouden over onze afleiders en hoe daar mee te dealen om toch je uiteindelijke droom te gaan verwezenlijken.

Yoga Oline trajectYoga Online trajectYoga online traject

 

Wat is de stand van zaken wat betreft het online programma?

Mijn doel met mijn online yogaprogramma is om mensen met klachten te bereiken die niet in de gelegenheid zijn om naar mij of iemand anders te gaan die Critical Alignment Yoga en Therapie geeft. Hiermee kan ieder op zijn eigen tempo en gewenst moment van de dag zijn of haar Yoga Practice oefenen. Met een kwalitatief goede yogales en houdingen waardoor ze hun gezondheid en klachten (spanning) kunnen gaan oplossen en weer in contact staan met zichzelf.

Maar wat komt er allemaal bij kijken? Nou het vinden van een team dat mij hierbij kan ondersteunen. Zoals een filmer, video editor, marketeer gelukkig heb ik deze laatste in huis als echtgenoot Arjan Yspeert, de vrije adviseur. Achter de schermen zijn we druk met voorbereidingen. Zo zal binnenkort de eerste video klaar zijn waarin ik een tweetal basisoefeningen uitleg. Verder verdiep ik mij in de technische aspecten hoe dit allemaal online op de website moet komen. Het is een hele klus, waar ik mij deze zomer flink mee kan vermaken.

online yogadocent

Hoe het begon met de eerste stap!

Omdat ik veel mensen in de yogalessen tegen kom met diverse fysieke en ook mentale klachten wilde ik mij verder gaan verdiepen in de Yoga Therapie. Ik heb eerst een hele boel boeken over dit onderwerp besteld waaronder het dikke boek Critical Alignment Yoga van Gert van Leeuwen. Aangezien ik dyslexie heb, sprak mij dit hele dikke boek in eerste instantie helemaal niet aan. Naast de vele lettertjes, ligt het boek zwaar in de hand, je pakt het niet even bij voor je naar bed gaat. Laat staan lezen in bed is echt onmogelijk met zo’n formaat. Het boek lag in de hoek eigenlijk om langzaam te vergeten. Op een gegeven moment heb ik boek toch eens ter hand genomen. Wat bleek? Het is erg makkelijk leesbaar en heel toegankelijk geschreven. Alleen de hulpmiddelen die er worden gebruikt, daar snapte ik helemaal niks van. Maar nieuwsgierigheid werd gewekt! Helemaal toen er nieuwsbrief kwam van de Vereniging Yogadocenten Nederland. In de nieuwsbrief werd de bijscholing voor yogadocenten Critical Alignment Yoga Basis in Amsterdam vermeld. Ik heb geen seconde meer getwijfeld en heb mij opgegeven. Zo zat ik begin januari 2014 aan de blankenstraat 166 met nog een 20-tal andere yoga docenten geboeid naar Gert zijn verhaal te luisteren. Ik wist gelijk, ik ben thuis.

Gert van Leeuwen weet problemen in de bewegingsketens haarscherp te ontmantelen en via oefeningen weer te herstellen. Het resultaat van deze unieke werkwijze is, dat je je lichaam, ook buiten de yogales weer als ontspannen en licht kunt ervaren. Het was wel een andere manier van lesgeven van daar dat ik door ben gegaan met de module Critical Alignment Lesgeven  en de honger naar meer kennis en ervaring werd grote  en heb ik februari afgerond en in november 2015  de Therapie Opleiding.

Nu de volgende stap!

Enquete Yoga Ommen

Al heel lang krijg ik de vraag van mijn cursisten of ik iets online kan gaan doen. Ik heb hulp van Yoga Business Coach Corine van Zoelen om het plan werkelijkheid te laten worden. Stap voor stap neemt zij mij mee in deze digitale wereld. Ik heb natuurlijk geen flauw idee wat er allemaal bij komt kijken. De volgende stap is het maken van een Enquete om er achter te komen welke behoefte, klachten en vragen er spelen onder de yoga deelnemers. Na aanleiding van deze enquete kan verder gaan met het uitwerken in een online programma speciaal voor mensen met klachten.

Ben jij zelf iemand of mocht je iemand kennen deel dit blog. Doorsturen mag ook, zodat ik zoveel mogelijk informatie heb om andere yogi’s nog beter te kunnen helpen met mijn online programma.

Als je de enquête invult maak je kans een een GRATIS deelname van dit programma en blijf je op hoogte van alle ontwikkelingen. Het zal niet meer dan 6 minuten in beslag nemen en vermeld wel je naam, woonplaats en e-mailadres anders kan ik je niet op de hoogte brengen als je hebt gewonnen.

Klik HIER voor de link naar de enquête.

Alvast hartstikke bedankt voor je bijdrage

 

Van Yogadocent naar Online Yogadocent #2

Daar is die dan, het moodboard van Irene Vos. Met mijn grote voorbeelden Gert van Leeuwen en Lizzie Lasater. Hoewel de beide yoga vormen lijken te verschillen zijn er ook veel overeenkomsten. Beiden hebben hun oorsprong vanuit de Iyengar Yoga. Judith Lasater is de moeder van Lizzie en heeft Restorative yoga ontwikkeld. Inmiddels hebben de dames gezamenlijk prachtige online programma’s. Nog een overeenkomst is dat ze tegen dat voor professionalisering zijn van het vak Yoga en houden van experimenteren en hun eigen denkbeelden weer wijzigen als er nieuwe inzichten ontstaan. Verschil in mijn optiek: Critical Alignment Yoga is meer Yang lees mannelijk en Restorative meer Yin lees vrouwelijk. Namaste

 Van Yogadocent naar Online Yogadocent #1

Al heel lang krijg ik de vraag van mijn cursisten of ik iets online kan gaan doen. Het gaat er dan eindelijk van komen. Op dinsdag 28 maart jl. reed ik naar De Yogaboerderij – De Yogastudio van Lelystad waar we samen met Karin Visser gespecialiseerd in Yin Yoga te Veghel, Janet Schmidt is rouw therapeut in combinatie met yoga, en Thijs Punt is Raja Yoga docent in Limmen de kickoff van het traject yogadocent naar online yogadocent onder begeleiding van Corine van Zoelen – Yoga Business Coach –

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Rooster

oktober  2017
mDwdvZZ
 1
2
Events on 2 oktober 2017
3
Events on 3 oktober 2017
4
Events on 4 oktober 2017
5
Events on 5 oktober 2017
6
Events on 6 oktober 2017
78
9
Events on 9 oktober 2017
10
Events on 10 oktober 2017
11
Events on 11 oktober 2017
12
Events on 12 oktober 2017
13
Events on 13 oktober 2017
1415
16
Events on 16 oktober 2017
17
Events on 17 oktober 2017
18
Events on 18 oktober 2017
19
Events on 19 oktober 2017
20
Events on 20 oktober 2017
2122
23
Events on 23 oktober 2017
  • Herfstvakantie Yoga Ommen gelsoten

    Begin: 23 oktober 2017,00:00

242526272829
30
Events on 30 oktober 2017
31
Events on 31 oktober 2017
 

Eerstvolgende lessen

CAY

Begin: 19 oktober 2017,20:00

CAY

Begin: 20 oktober 2017,09:30

Herfstvakantie Yoga Ommen gelsoten

Begin: 23 oktober 2017,00:00