NIEUW: Slow Flow Yoga bij Yoga Ommen – yogadocent Wilma Schuman stelt zich voor

Yoga Ommen blijft in ontwikkeling en op de nieuwe locatie aan de Slagenkampweg 3 is het ook mogelijk om met verschillende yogadocenten les te geven. De allereerste yogadocent die ik aan jullie mag voorstellen is Wilma Schuman. Zij heeft al eerder lesgegeven tijdens het YogaCamp2019. Vanaf 2 september geeft ze wekelijks Slow Flow Yoga bij ons in de studio. Ze deelt hier haar verhaal.

Wilma Schuman stelt zich voor

Ik ben Wilma Schuman, ik werk als begeleidster in de intensieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ik ben yogadocent.

Mijn ‘serieuze’ yogapad ben ik begonnen in Zuid Afrika, mijn thuis en geboorteland, waar ik les kreeg van Marie, een prachtige, sterke 80-jarige vrouw. Deze traditionele lessen Hatha Yoga wekten mijn interesse en liefde voor yoga.  Marie werd mijn yoga-inspiratie en een paar jaar later besloot ik zelf yogadocent te worden.

Ik volgde mijn yogadocententraining bij Ananda Sanga Educational Institute in Somerset West / Kaapstad, Zuid Afrika. Na deze training volgde ik hier ook de docententraining voor zwangerschapsyoga en de training MYYO (een techniek met drukpunttherapie en specifieke yoga-oefeningen voor een pijnvrij leven).

Flow Yoga

Ik ben gespecialiseerd in Vinyasa Krama Yoga. Dit is een dynamische vorm van yoga, ook wel Flow Yoga genoemd, waarin de les een opbouw van yogahoudingen heeft op de beweging van de ademhaling.

Vinyasa Yoga is geschikt voor iedereen. In de lessen heb je aandacht voor je lijf. Je ervaart hoe de houding voelt en past aan waar iets niet helemaal goed voelt. Je bent lekker bezig, zonder oordeel en zonder competitie. De kracht komt hierbij van binnenuit, ondersteund door je ademhaling. Je versterkt jezelf, zowel fysiek als emotioneel.

Combinatie van twee werelden

Na mijn docententraining heb ik op veel verschillende locaties in Zuid Afrika yogales gegeven – van retirement village tot Iyengarstudio, squashzaal en fitnesscentrum. Mijn favoriete yogaplek is nog altijd mijn eigen tuin, omringd door bergen en natuur. Een tweede favoriet is het strand, met het geluid van de golven en de wind op de achtergrond.

Door omstandigheden ben ik eind 2016 voor werk naar Nederland gekomen, het land waar ik ben opgegroeid. Vanwege mijn fulltime baan geef ik op dit moment maar een avond per week les.

Wilma Schuman, docent Slow Flow Yoga Vinyasa Krama Yoga bij Yoga Ommen, stelt zich voor

Als ik mezelf moet omschrijven, dan ben ik de combinatie van twee werelden: de efficiënte, nuchtere, zorgzame poldermentaliteit  van Nederland, gemixt met de enthousiaste, vrolijke, chaotische Ubuntu spirit van Afrika. De yoga heeft daar mindfulness, leven met de dag en vertrouwen in de loop van mijn levenspad aan toegevoegd.

Een mix van verschillende yogastijlen

Mijn yogastijl is Vinyasa Yoga, maar inmiddels ben ik ook getraind in Basic Restorative Yoga, stoelyoga  en Yoga For All. Hierdoor bestaan mijn lessen uit een mix van verschillende yogastijlen, waarin toegankelijkheid, plezier, een lach, ontspanning, loslaten en bewustwording de basis vormen.

Vanaf woensdag 2 september: Slow Flow Vinyasa Yoga bij Yoga Ommen

Vanaf woensdag 2 september geeft Wilma Schuman Slow Flow Vinyasa Yoga bij Yoga Ommen. De les is van 20.15 tot 21.45 uur.

Vinyasa Yoga is een populaire yogavorm waarbij je je hele lijf gebruikt in een opeenvolging van yogahoudingen en bewegingen. In je dagelijkse activiteiten span je vaak onbewust spieren aan, of gebruiken je bepaalde spieren in mindere of meerdere mate. Je spieren kunnen hierdoor stijf worden, met alle gevolgen van dien. Met Slow Flow Yoga maak je deze spieren lekker los, om ze vervolgens te versoepelen en te versterken. De afsluiting van de les is een heerlijk ontspanningsmoment.

NB: Bij veel belangstelling kan het lesrooster worden uitgebreid en gaat Wilma op woensdagavond ook Slow Flow Yoga geven van 19.00 tot 20.15 uur.

Lesrooster

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.