Restorative Yoga

Deze lessen zijn bedoeld als je het even wat rustiger aan moet of wil doen.

Restorative Yoga werkt ondersteunend voor de ouder wordende mens en mensen in een ziekte- of herstelproces zoals bijvoorbeeld kanker of chronische aandoeningen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt erdoor gestimuleerd. Deze vorm wordt ook wel ‘herstellende yoga’ genoemd.

Restorative Yoga bevat elementen van Critical Alignment. De lesopbouw is rustig met eenvoudige oefeningen die je voornamelijk zittend of liggend uitvoert. De houdingen worden aangepast aan jouw individuele behoefte, mogelijkheden en/of beperkingen.

senioren knappen op van restorative yogaDe les wordt afgesloten met een eindontspanning waarbij het lichaam de tijd krijgt om de yogahoudingen te verwerken ter bevordering van het herstelproces. Voor ouderen, senioren en revaliderende mensen een goede manier om door oefeningen aan de vitaliteit te werken.

Ervaringen van cursist met Restorative Yoga

Met lage verwachtingen ben ik begonnen met Restorative Yoga in Ommen. Laag omdat ik vanwege mijn spierziekte HMSN meestal niet volledig en vaak helemaal niet, mee kan doen met groepslessen. Tot mijn verbazing lukt dat wel bij Restorative Yoga. Omdat er alleen zittende en liggende oefeningen worden gedaan kan ik de hele les meedoen. Dit past precies bij mij. Mijn benen laten het afweten en bij herstellende yoga wordt het corset getraind en verstevigd. Heel goed voor mij want daar moet ik mijn kracht uithalen. Heerlijk dat ik ondanks mijn handicap/beperking toch mee kan doen! Irene, bedankt voor je deskundige leiding.
(Persoon wil graag anoniem blijven.)

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.