Critical Alignment Yoga

Alle yogalessen van Yoga Ommen bevatten elementen van Critical Alignment, zoals ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Deze yoga-vorm maakt je bewust van spanningspatronen veroorzaakt door stress, die je daarna met oefeningen oplost.

Critical Alignment Yoga maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een rolletje of stripje om richting te geven aan je ontspanning en om ervoor te zorgen dat deze aankomt op de bedoelde plaatsen.

Stress is een functioneel onderdeel van het leven. Er dreigt gevaar en je lichaam maakt adrenaline aan dat de energie geeft om te vechten of te vluchten. Ervaar je echter vaak stress dan wordt de spanning niet goed meer afgevoerd en slaat het zich op als spierspanning. Dit belemmert je zowel fysiek als mentaal in je bewegingsvrijheid waardoor spieren, gewrichten en de wervelkolom stijf worden. Het loslaten van deze spierspanning levert je dus letterlijk ruimte en vitaliteit op. De natuurlijke openheid en lichtheid van houding en beweging wordt weer voelbaar.(Elja Ruben)

Ervaring cursist; Superfijne workshop critical alignment gevolgd van Irene! Ze geeft enthousiast les met aandacht voor iedere deelnemer. Dit was de eerste keer critical alignment yoga voor mij en ik vond het heel bijzonder om te ervaren hoe de oefeningen meer ruimte creëren in de wervelkolom. Nu, 2 dagen later, heb ik nog steeds het gevoel dat mijn onderrug minder verkrampt is waardoor het beter voelt om rechtop te zitten. Dankjewel Irene!

Ervaring cursist; Yoga…..’ dat is niets voor mij’ , heb ik altijd geroepen.
Maar wist ik eigenlijk wel yoga inhoudt?
Nee dus, mijn beeld klopte niet want nu ik op yoga zit zeg ik: ‘ ik had het jaren eerder moeten doen’.
Het is heerlijk om je bewust te worden van je lijf. De buik- en rugspieren en houding aandacht te geven.
Het lichaam wordt in het dagelijks leven zo belast waardoor klachten op de loer liggen.
Yoga wordt gegeven onder deskundige leiding van Irene, zij maakt voor mij heel goed de vertaalslag naar dagelijkse bewegingspatronen waardoor ik letterlijk en figuurlijk steviger in het leven sta (Geke de Lange).

Ervaring cursist; Al jaren heb ik last van gespannen spieren in nek en schouders. Nu volg ik sinds kort yogalessen bij Irene. Na 3 lessen merk ik al een enorme verbetering. Door gebruik te maken van een rubberen strip en een vilten rolletje bereik je binnen korte tijd  ontspanning in de spieren en een  strekking van de rugwervels. Wat ook heel fijn is, is dat Irene ook iedereen persoonlijk aandacht en tips geeft om de yogahoudingen nog beter uit te voeren. (Janneke van Ommen)

 

Meer weten over Critical Alignement Yoga en wat het voor jou kan betekenen?

In de anatomie rubriek van het Yoga Magazine wordt door yogadocent Gert van Leeuwen diverse klachten behandeld vanuit de Critical Alignment Yoga met bij behorende oefeningen:

De kromme bovenrug

Schouders als stress dragers

De stramme onderrug

Verbinding boven rug en armen

Terug naar lichtheid

Bukken en buigen

Hart en Buik / Ruimte en Rust

Meer stabiliteit in de onderrug

Nek- en schouder- en rugklachten oplossen met de boog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.